El SEM prorroga per un any més el contracte del 061 amb Ferrovial per deu milions i mig d’euros

Fonts del Govern ho desvinculen totalment de la tasca que fan els rastrejadors, que el Parlament va instar a rescindir


El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha prorrogat per un any més el contracte del 061 amb Ferrovial, segons ha avançat la Cadena SER a Catalunya i han confirmat a l’ACN fonts del SEM, malgrat les queixes de diverses plataformes ciutadanes perquè es rescindís qualsevol contracte públic amb l’empresa arran de la tasca que se li havia assignat pels rastrejadors i malgrat l’avís del Parlament. Ferrovial rebrà, segons la cadena radiofònica, deu milions i mig d’euros.

Des del Govern, però, desvinculen totalment aquest contracte de la polèmica amb els rastrejadors, ja que es tracta, diuen, de dos contractes diferents. El del 061 va entrar en vigor l’1 d'octubre del 2018, amb una durada prevista de quatre anys, dos fixos i dos més a través de dues pròrrogues d’un any.  La que s’ha aprovat ara, expliquen a Govern, és la primera d’aquestes dues pròrrogues perquè es considera que el servei “funciona correctament”.

Pel que fa a l’altre contracte, el dels rastrejadors, la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics ha criticat a principis de novembre que el Govern segueix mantenint amb l’empresa Ferrovial l’acord per fer el seguiment dels contactes dels casos de la Covid-19, tot i que el Parlament el va instar a rescindir-lo de forma “immediata” el juliol.

La plataforma, que agrupa diversos sindicats, associacions i marees, considera que aquesta feina de rastreig correspon a l'atenció primària, que necessita “tots els recursos sanitaris, també els privats”. La plataforma adverteix que sense un “sistema de salut de gestió, titularitat i provisió públiques” el que hi haurà és “un sistema clientelar, corruptible, poc eficient i mercantilitzat, que prioritza els beneficis privats a la salut del conjunt de la població”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article