Els espais joves de l'Ajuntament de Girona ofereixen un nou servei de suport emocional per la Covid-19

El consistori aposta per mantenir oberts els equipaments juvenils perquè fan un paper “fonamental”


Els espais joves de l'Ajuntament de Girona ofereixen un nou servei de suport emocional per la Covid-19. Als tres equipaments juvenils de la ciutat –l'Estació, Els Químics i El Güell– hi haurà dues persones que atendran els joves que ho necessitin i els oferiran atenció emocional, a més d'assessorar-los amb altres àmbits, com la orientació en els àmbits laboral, de mobilitat internacional, d'educació o d'oci i lleure, entre d'altres. 

“La pandèmia afecta de ple el nostre jovent, que requereix suport en molts aspectes, des de la recerca de feina o els estudis fins a l'àmbit més personal o anímic”, ha explicat la regidora de Joventut, Annabel Moya. L'Ajuntament aposta per mantenir oberts aquests equipaments perquè, com sosté el vicealcalde Quim Ayats, el seu paper és “fonamental per oferir al jovent espais segurs i propers on recórrer”.

“Qualsevol jove que necessiti suport emocional per la situació actual de la Covid-19 es pot dirigir a qualsevol dels tres equipaments joves de la ciutat”, ha assegurat Moya, destacant que des de la regidoria de Joventut del consistori es treballa coordinadament amb altres serveis municipals, de manera que en el cas que el personal tècnic dels espais joves detecti algun cas greu de necessitat d'ajuda emocional entre el jovent, s'activarà la derivació al Centre Jove de Salut. “Aprendre a regular les pròpies emocions, gestionar-les, canalitzar-les i positivar-les forma part de l'essència de la vida de les persones”, ha exposat la regidora. 

Paper “fonamental”

Per la seva banda, el vicealcalde de l'Ajuntament, Quim Ayats, ha convidat el jovent que ho necessiti a adreçar-se als tres espais joves municipals, “on nois i noies poden trobar-hi l'ajuda que busquen”. “No ens podem permetre tancar equipaments municipals quan hi ha persones joves que ens poden necessitar”, ha dit el vicealcalde. “Ens podem sentir vulnerables i fràgils, i per això més que mai, en un moment com l'actual, el paper de la xarxa d'espais joves de la ciutat serà fonamental per oferir al jovent espais segurs i propers als que recórrer en aquests moments complexos”, ha conclòs Ayats.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article