Barcelona atorga 600.000 euros a centres d’educació especial per ajudar-los amb les despeses arran de la pandèmia

L'Ajuntament diu que no tots els equipaments disposen dels recursos necessaris


L'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat atorgarà una subvenció extraordinària de 600.000 euros als centres d'educació especial de Barcelona. Segons diu l'Ajuntament, no tots els equipaments disposen dels recursos necessaris per fer front a les despeses sobrevingudes per fer front a la pandèmia amb nous protocols i mesures sanitàries.

Així, els ajuts es podran destinar a incrementar personal, comprar ordinadors, epis o ajudar amb el lloguer o a l'adequació d'espais. L'Institut, en coordinació amb la Federació Dincat, gestionarà els ajuts.

En relació al reforç de professionals, per exemple, es podrà destinar a més personal de suport a les aules i patis, especialment per a les quarantenes supervisades que es fan a l'escola; personal de neteja o personal de suport sanitari o de treball social, per al seguiment de les famílies i la tramitació de gestions com ajuts econòmics per garantir l'escolarització dels infants i joves.

Segons el consistori, la majoria d'alumnes escolaritzats en aquests centres pateixen patologies afegides a la seva discapacitat i és per això que les mesures de protecció sanitària han de ser “més estrictes i requereixen més elements de suport”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article