El Homrani destitueix la cúpula del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Oriol Amorós substitueix Josep Ginesta, Enric Vinaixa serà nou responsable de Treball i Marta Cassany, nova secretària d'Afers Socials i Famílies


El conseller Chakir el Homrani ha destituït aquest dimecres a la nit la cúpula del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El Govern nomenarà Oriol Amorós secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en substitució de Josep Ginesta, després de les darreres polèmiques que hi ha hagut al Departament.

Amorós ha estat fins ara secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania. Les competències que Ginesta tenia en l'àmbit de Treball recauran en Enric Vinaixa, que les assumirà al costat de la tasca actual que desenvolupa com a director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral. D'altra banda, l'executiu nomenarà Marta Cassany nova secretària d'Afers Socials i Famílies. Rellevarà en el càrrec Francesc Iglesies. Actualment, és directora del Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona.

El relleu de Ginesta arriba una setmana després de la polèmica dels ajuts dels autònoms, pel col·lapse del sistema informàtic que va provocar hores d'espera per accedir-hi i pel fet que la partida prevista es va exhaurir abans de poder atendre totes les peticions.

Segons indica el Govern, el canvi s'ha pactat "de comú acord" entre el conseller Chakir el Homrani, Ginesta i Iglesies. El Departament destaca Ginesta com una de les persones "clau" en la defensa dels drets de la classe treballadora, en la "consolidació" del paper de la concertació social en l'àmbit de les polítiques de Treball i en la mediació i la resolució de conflictes laborals "molt importants" dels darrers anys.

De la seva banda, Iglesies ha dedicat aquests cinc anys a "potenciar estratègicament" el sistema de serveis socials, a l'impuls de polítiques públiques adreçades als col·lectius més vulnerables i, especialment, a l'autonomia personal. L'executiu indica que la reestructuració té com a objectiu "reforçar amb noves perspectives" per als propers mesos les dues àrees clau del Departament, Afers socials i Treball, que "estaran centrats en les conseqüències de la crisi social i laboral sobre la ciutadania".

D'una banda, s'aposta per la creació d'una figura dedicada únicament a les polítiques de treball i, de l'altra, es vol donar un nou impuls a la Secretaria d'Afers Socials i Famílies, "de qui depenen qüestions tan sensibles com la discapacitat, el 'sensellarisme' o l'atenció a la gent gran".

El perfil dels nous càrrecs

Amorós (Barcelona, 1970) ha estat vinculat sempre a les polítiques públiques d'igualtat, ha coordinat l'acollida i el suport a les persones migrades, la protecció internacional de persones refugiades i, més recentment, també totes les polítiques del Departament en matèria de violència masclista.

Cassany (Tarragona, 1970) és des de l'any passat directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i també aporta una llarga trajectòria i experiència a l'administració catalana. És llicenciada en Dret i professora associada de Dret Administratiu a la Universitat Rovira i Virgili.

Vinaixa (Barcelona, 1967) és director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral de la Generalitat des de l'any 2016 i ara assumeix també les tasques de secretari de Treball.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article