Entitats de persones sordes critiquen que les mascaretes comprades per Educació s’entelen i no permeten llegir els llavis

La FESOCA i Volem Signar i Escoltar acusen el Departament d’“aïllar” el col·lectiu d'estudiants amb sordesa 


La Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i l’entitat Volem Signar i Escoltar han criticat que les mascaretes transparents que ha comprat el Departament d'Educació no serveixen. 

La FESOCA acusa a Generalitat d'“aïllar” els alumnes sords perquè les mascaretes “s'entelen a l'instant” i no permeten que els alumnes puguin llegir els llavis.

Des de Volem Signar i Escoltar s'han sumat a la crítica i han lamentat la compra d'aquest producte, quan n'hi ha d'altres “bones” en el mercat que no s’entelen i permeten a l’alumnat llegir els llavis correctament.

Educació va anunciar la compra de 64.000 mascaretes transparents a principis de mes, després de portar mesos esperant la seva homologació. “El que semblava una bona noticia s’ha convertit en un malson i en la riota de tothom”, lamenten des de les entitats. “Si algú hagués provat la mascareta abans d’adquirir-la hagués vist que s’entela a l’instant i no serveix per l’alumnat sord. És lamentable comprovar com la Generalitat malgasta els diners i aboca a 2.118 alumnes sords a patir aïllament i incomunicació”, conclouen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article