Francina Alsina, reelegida presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya

La sortida a la crisi de la Covid-19 i l’enfortiment i reconeixement del tercer sector són els reptes del nou mandat


Francina Alsina ha estat reelegida presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya per als pròxims quatre anys. L'Assemblea General també ha elegit la resta de membres de la nova la Junta Directiva, formada per dotze representants de les entitats associades.

La sortida a la crisi de la Covid-19 i l’enfortiment i reconeixement del tercer sector són els reptes del nou mandat, segons ha apuntat Alsina. “Ens caldran grans dosis d’esforç i d’imaginació i fer una mirada cap a dins, com a sector, per reinventar-nos i veure en quins aspectes encara hi ha marge de millora per assegurar uns millors suports i un millor acompanyament a les persones”, ha dit la presidenta reelegida.

En aquestes eleccions s'ha presentat una única candidatura per a la presidència i 15 candidatures per a les vocalies. Per primera vegada, la Junta Directiva es regirà seguint el nou reglament intern i assegurarà el 60% de presència de dones, per tal d'avançar en la paritat de representació al sector.

“El tercer sector social ha demostrat de nou la seva alta capacitat de resiliència, mantenint-se a primera línia i sent fidel a la vocació de servei públic i de compromís amb la ciutadania”, ha recordat Alsina durant l'assemblea, que també ha apuntat que la Taula també es marca com a prioritat l’enfortiment i reconeixement del tercer sector amb l’objectiu de treballar de manera “més eficaç” i en aliança amb les Administracions i altres agents clau en la lluita contra la pobresa i l’exclusió. En aquest sentit, durant aquest mandat la Taula continuarà fent “incidència” per aconseguir una Llei del Tercer Sector, un marc legal necessari per regular l’acció de servei públic de les entitats socials catalanes, segons ha manifestat Alsina. 

D’altra banda, a l’Assemblea General també s’ha aprovat l’ingrés d’AGIPCAT (Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans) com a nova entitat de la Taula del Tercer Sector. Per primera vegada, aquest col·lectiu tindrà representativitat dins la institució.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article