El 81% de les famílies de persones usuàries de residències culpa la Generalitat de la crisi sanitària

La patronal ACRA també assegura en l’informe que el 56% afirma que s’ha produït un empitjorament de l’estat emocional de la gent gran


El 81% dels familiars de residents considera que la Generalitat és la responsable de la crisi sanitària, especialment pel que fa les mesures restrictives i la seva afectació sobre la salut física i emocional de la gent gran. Així ho revela una enquesta realitzada per la patronal ACRA entre 734 familiars, que conclou que un 17% s'han sentit abandonats.

Els resultats revelen una puntuació de 7,7 sobre 10 en el grau d'afectació al que s'han vist sotmesos els serveis. A més, el 56,1% creu que s'ha produït un empitjorament de l'estat emocional, un 48,6% de les relacions socials, un 38,8% de l'estat cognitiu i un 23,3% de la salut física. Les famílies valoren amb un 8 la gestió de les residències i amb un 8,1 l'atenció als usuaris.

D'altra banda, un 47,7% dels enquestats creu que el tancament d'altres serveis era necessari per la situació epidemiològica, el 27,4% apunta que s'hauria d'haver fet tot el possible per mantenir-los en funcionament i un 15,3% afirma que s'ha tardat massa a reobrir-los per part de l'administració.

La presidenta d'ACRA, Cinta Pascual, ha assegurat que davant d'una crisi sanitària sense precedents "s'ha donat la millor resposta" i ha celebrat que així també ho perceben els familiars segons el resultat de l'enquesta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article