Ganes i il·lusió entre els infants que han reprès les activitats extraescolars

Classes de guitarra a Mollerussa i futbol a l'aire lliure a Igualada, dos dels casos que han recuperat la presencialitat


Gairebé un mes després de l'anunci de l'aturada de totes les extraescolars, aquest dilluns infants i joves han viscut amb alegria la represa de les activitats presencials fora de l'horari lectiu habitual. Classes de música, dansa o esports són algunes de les activitats que, amb el pla de represa del Govern, han pogut tornar a funcionar i quan siguin a l'aire lliure, o si es fan en espais interiors, limitades a grups de sis persones. És el cas de l'Abril Serra i l'Adara Altisent, dos alumnes de guitarra de l'aula El Traster de Mollerussa i han coincidit en què tocar presencialment és "molt més divertit" que soles a casa. A Igualada, el futbol ha estat una altra extraescolar que s'ha reprès, en aquest cas, a l'aire lliure.

L'Albert Gilabert és professor de guitarra d'una vuitantena d'alumnes a la seva acadèmia privada El Traster de Mollerussa. Aquest dilluns ha reprès les extraescolars presencials amb alumnes de primària i secundària en grups no superiors a tres alumnes. Malgrat en el primer confinament del març Gilabert va decidir mantenir l'activitat de forma telemàtica amb els alumnes encomanant tasques cada setmana, en aquesta ocasió va decidir aturar temporalment les classes i deixar de cobrar els rebuts a les famílies, una circumstància que li ha provocat pèrdues econòmiques.

Malgrat tot, l'Albert confia que la represa tingui continuïtat i no hagi de tornar a parar les classes en el que queda de curs. En aquest sentit, ha defensat que les extraescolars com la seva són "segures" i ha criticat el model que s'ha aplicat des de Govern a l'hora de limitar-los la presencialitat quan ha calgut aplicar restriccions.

"Han posat les extraescolars com un conjunt i aquí som dos o tres alumnes com a molt, respectant mesures", ha remarcat. Gilabert per això, encara pateix una de restricció que no li permet recuperar al 100% la seva activitat i és que el dissabte també té grups d'extraescolars i el confinament perimetral municipal impedeix que hi puguin assistir els alumnes de pobles de l'entorn de Mollerussa.

Activitats a l’aire lliure

Aquest dilluns també s'han pogut reprendre les activitats esportives a l'aire lliure. Un exemple és l'activitat de futbol que organitza el Club Futbol Igualada al camp de gespa de la ciutat. La regidora d'Esports de l'Ajuntament d'Igualada, Patricia Illa, ha explicat que la ciutat tenia "moltes ganes" de tornar a activar les extraescolars "amb totes les mesures de seguretat".

"Sabem que els nens també en tenien moltes ganes perquè l'esport, per nosaltres, és inclusiu i un bé essencial", destaca Illa. La regidora, però, també ha reclamat a la Generalitat que s'equipari l'esport escolar i el federat, ja que considera que "han tornat però amb condicions diferents i, al capdavall, tots dos fan practicar esports".

A Fals (Fonollosa, Bages) també han pogut reprendre una activitat esportiva que té molt èxit entre els infants i joves de la zona. Es tracta de l'escola de ciclisme 'Single Track', que aplega nens i nenes de Fonollosa, Aguilar de Segarra, Rajadell i Sant Mateu de Bages. Aquest dilluns diferents grups de nens des de P5 fins a tercer de primària han participat a l'activitat.

La seva responsable, Neus Parcerisas, relata que el fet d'anar a sobre de la bicicleta fa que "per força es compleixin les distàncies de seguretat perquè si no xocarien entre ells". Parcerisas assegura que l'esport es trobava molt a faltar "tant pels petits com també pels grans" i creu que "segurament això passarà factura d'aquí uns mesos amb més sedentarisme i problemes motrius".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article