La mitjana mensual de dones ateses per Assís puja un 77% en el tercer trimestre de l’any

La Fundació alerta que “s'ha disparat” el número de dones que arriben als seus serveis


La mitjana mensual de dones ateses per la Fundació Assís s'ha incrementat un 77% en el tercer trimestre de l'any en comparació amb el mateix període de l'any passat. L'organització ha constatat que des de l'inici de la pandèmia "el número de dones s'ha disparat" i això els ha fet obrir 15 places d'habitatge per a dones en situació de sense llar durant el 2020. 

Assís ha afegit que les persones que s'estan quedant al carrer ja estaven en vulnerabilitat abans de la pandèmia però la crisis de la covid ha accelerat els processos d'exclusió i ha visibilitzat "la situació de màxima vulnerabilitat i precarietat en què aquestes dones es trobaven".

La responsable del programa Dones Amb Llar, Elena Sala, ha assegurat que és "realment alarmant" el degoteig de trucades de persones anònimes, professionals i veïns que les contacten buscant assessorament per a dones, moltes d'elles amb fills o filles al seu càrrec, a banda de les que arriben a la porta del centre de dia.

"La nostra experiència ens diu que hi ha molta violència amagada", ha afirmat Sala, ja que al carrer estan més exposades a patir situacions violentes. Així, l'observatori HATENTO, del que en forma part Assís, apunta que el 60% les dones en situació de carrer han patit violència i un 19% d'aquesta és sexual.

A Assís han afirmat que són dones que viuen en un estat permanent de por i inseguretat, terriblement soles i els afecten molt més els estereotips i l’estigma social, motiu pel que generalment els acompanyen sentiments de vergonya, culpa i desconfiança que fa que no només estiguin invisibilitzades, sinó que moltes vegades elles mateixes vulguin ser invisibles. Davant d'això, l’entitat ha llançat una crida a la ciutadania i a les administracions per identificar les diferents formes de violència que pateixen les dones en situació de sense llar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article