La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics exigeix a Colau “remunicipalitzar” l’atenció domiciliària

L’organització reitera al Govern que retiri de forma “immediata” el decret de concert social


La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics exigeix al govern de Barcelona "remunicipalitzar" el servei d'atenció domiciliària (SAD). L'organització denuncia que dues de les quatre zones en les que es divideix aquest servei públic s'han mantingut en mans de "l'empresa privada i falsa cooperativa Suara" i que la resta han estat adjudicades a Servisar, filial de la multinacional Domus Vi, controlada al seu torn pels fons d'inversió Intermediate Capital Group (ICG) i Sagesse Retraite Santé (SRS). 

A més, recorden que Domus Vi gestiona residències geriàtriques a Catalunya "amb un balanç clarament negatiu". Per tot plegat, demanen al govern de Colau que aturi la concessió de la gestió del SAD Barcelona a Servisar i Suara i es remunicipalitzi.

Alhora, demanen convenis amb millores laborals per a les treballadores del SAD, com ara contracte indefinit, 37 hores a la setmana, augments salarials i millora de ràtios. També que els desplaçaments entre domicilis i del domicili a l'oficina computin com a part de la jornada laboral. La petició de la plataforma de la gestió directa dels serveis domiciliaris s'amplia a tots els municipis que ofereixen aquests serveis a Catalunya.

També el Sindicat de Cuidadores Municipals ha protestat aquesta dissabte passat per reclamar millores en les seves condicions laborals i per una remunicipalizació que Colau va prometre en arribar al govern de la ciutat i que no ha complert. 

 

La gestió “catastròfica” de la pandèmia

D'altra banda, la plataforma en defensa dels serveis públics reitera l'exigència al Govern de retirar de forma "immediata" el decret de concert social 69/2020, del 14 de juliol. A la plataforma denuncien "les polítiques privatitzadores" tant de la Generalitat com de governs com el de Barcelona i consideren que contribueixen a un model "mercantilista".

"La gestió catastròfica de la pandèmia, amb el cas paradigmàtic dels més de 4.200 morts a les residències, ha deixat més clar que mai el caràcter antisocial de les polítiques privatitzadores que converteixen la nostra salut i les nostres vides en mercaderies per al lucre dels inversors capitalistes i que apuntalen el traspàs de recursos públics a mans privades", afirmen en un comunicat.

Per tot plegat, reivindiquen un model de serveis sanitaris i socials "de titularitat, gestió i provisió públiques" que permeti garantir "les millors condicions laborals i la millor atenció". "Cal municipalitzar i nacionalitzar serveis i recursos per cobrir les necessitats del conjunt de la població de manera vertaderament pública", conclouen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article