Educació destina 750.000 euros a la promoció escolar de l’alumnat de la comunitat gitana

S’amplien de deu a 19 les zones on es duu a terme el projecte i s’hi afegeixen 47 nous centres

El Departament d'Educació destinarà 750.000 euros aquest curs a la promoció escolar de l'alumnat de la comunitat gitana. El Projecte promoció escolar, integrat dins el Pla integral del poble gitano, també ampliarà les zones d'incidència. Així, es passarà de les deu zones actuals a 19 i s'hi afegiran set nous centres. Aquesta dotació econòmica s'emmarca en el Pla de millora de les oportunitats educatives, que s'ha posat en marxa enguany, i que vol reforçar els centres de màxima complexitat amb recursos per compensar les desigualtats educatives a causa de la Covid-19.

L'increment en la dotació també permetrà desplegar altres propostes relacionades amb l'èxit educatiu de l’alumnat gitano, com la lluita contra la segregació, la constitució d'un grup de treball per a la revisió i actualització del model actual i el desenvolupament de programes específics d’acompanyament a famílies.

L'objectiu d'aquest projecte, implantat el curs 2007-2008, és assolir l’escolarització plena, l'èxit escolar i la promoció sociolaboral d'aquest alumnat. El Projecte promoció escolar —impulsat pel Departament d’Educació— pretén lluitar contra la no escolarització i l’abandonament escolar entre el col·lectiu gitano, que dificulta el seu èxit educatiu, sota el paraigües del Pla Integral del Poble Gitano. Es va fer de la mà de l’entitat Fundació Pere Closa, que treballa per la formació i la promoció d’infants i joves gitanos mitjançant el reforç escolar.

47 nous centres

El passat curs 2019-2020 hi havia deu zones arreu de Catalunya on es desenvolupava el Projecte promoció escolar, amb l’actuació en un total de 98 centres educatius. El curs actual s’ha ampliat a nou zones noves i 47 centres. Els nous centres que s'han afegit al projecte són 13 de l'Anoia, sis de Canovelles, cinc de Montcada i Reixac, cinc de Reus, cinc de Tarragona, quatre de Sabadell, quatre de Maçanet de la Selva, tres de Gavà i dos de Sant Boi.

Fins a finals del passat curs escolar, el projecte de promoció escolar va permetre atendre 1.510 alumnes —957 d’infantil i primària i 553 de secundària i postobligatòria— i 1.057 famílies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article