S’obriran tres nous serveis per a homes agressors el 2021 per treballar les noves masculinitats

Els Serveis d’Intervenció Especialitzada han atès 6141 dones i 1412 fills i filles del gener fins al 15 de novembre


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat que el 2021 obrirà tres serveis per a homes agressors per treballar les noves masculinitats i amb l’objectiu de prevenir les violències masclistes, amb l’assessorament i acompanyament d’un comitè d’expertes i experts. El conseller Chakir el Homrani ha destacat la importància de “treballar amb l’agressor des d’una perspectiva voluntària i sempre que el cas no estigui judicialitzat”. “Per això, el 2021 començarem tres programes pilot, que seran voluntaris i que ens permetran actuar amb l’altra cara de la violència masclista, amb l’objectiu d’anar a l’arrel del problema”, ha afirmat.  

Així mateix, la conselleria ha duplicat en un any el nombre de Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE), que han passat de vuit a principis de 2019 a 16 a finals de 2020. Actualment, a Catalunya hi ha 16 SIE, tres dels quals, el de Terrassa, Sant Boi de Llobregat i Figueres s’han inaugurat aquest mes de novembre. El mes de febrer també van entrar en funcionament els del Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell, que es van afegir als vuit que ja existien el 2019, al Baix Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu.

“El desplegament de la xarxa de SIE té l’objectiu d’arribar als territoris on no hi havia aquests serveis, com el Garraf i el Barcelonès Nord i alhora poder tenir més d’un SIE de referència en territoris molt poblats, com el Baix Llobregat i el Vallès Occidental”, ha explicat el conseller. Durant l’any 2019, els SIE d’arreu de Catalunya van atendre 4.933 dones. Des de l’1 de gener de 2020 a 15 de novembre, els SIE ja han atès 6141 dones i 1412 fills i filles.

156 places en serveis substitutoris de la llar

Així mateix, s’han augmentat el nombre de serveis substitutoris de la llar, de nou, que equival a 36 places, a 39 serveis, és a dir, 156 places per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles. La xifra, doncs, s’han quadruplicat i, per això, actualment no hi ha llista d’espera per a optar a un servei residencial. Els nous recursos s’ubiquen al Baix Llobregat, al Barcelonès, el Bages, Osona, el Baix Ebre, La Selva, l’Alt Empordà, La Noguera, Maresme, Vallés Occidental, Alt Penedès i el Baix Camp.

La xarxa d’atenció del SOC ha atès 3.217 dones

La xarxa d’atenció a les oficines de Treball per a les dones en situació de violència masclista ha atès 3.217 dones en situació de violència masclista des que es va crear el juny de 2019 i fins a l’1 de novembre de 2020. La xarxa presta atenció personalitzada, permanent i confidencial, perquè les dones que es troben en aquesta situació puguin exercir el dret a treballar en les millors condicions per mitjà de diversos programes de foment de l’ocupació i disposa de professionals especialitzats en aquest àmbit i s’ofereix a les 69 oficines de Treball que hi ha arreu de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article