Joventut atén 2.510 consultes d’adolescents per inseguretats, sexualitat o trastorns d’alimentació

Moltes de les preocupacions que traslladen les noies se subscriuen en un context “d'agressió masclista quotidiana”


L'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha atès 2.510 consultes sobre psicologia (40%), sexualitat (33%) i alimentació (23%) aquest 2020 a través del Consultori al portal Adolescents.cat. 

Si bé les qüestions explícitament classificades com violència masclista han estat una vintena, les responsables del Consultori han detectat que una bona part de les consultes dels tres àmbits contenien elements de violència masclista de forma implícita. “Moltes de les preocupacions que ens traslladen noies adolescents se subscriuen en un context d'agressió masclista quotidiana”, ha explicat la directora general de Joventut, Laia Girós.

Girós ha indicat que els preocupen en especial aquestes violències perquè sovint són les que queden “soterrades”. “La societat les ha acceptat com a normals, de manera que queden invisibilitzades però que no deixen de ser agressions”, ha afegit Girós. Per això, el Consultori allotjat al portal Adolescents.cat s'incrementarà amb més hores de consulta per part de les psicòlogues i es farà una campanya de visibilització a les xarxes.

Les consultes són ateses per part de professionals de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella, de la Fundació Imatge i Autoestima i psicòlogues col·legiades independents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article