Càritas denuncia “l'extrema dificultat” dels migrants per aconseguir cita prèvia per fer tràmits d'estrangeria

L'entitat creu que la crisi sanitària ha agreujat la situació i demana posar més personal a les oficines


Càritas Catalunya ha denunciat que hi ha “una extrema dificultat” per aconseguir cita prèvia les Oficines d'Estrangers de Catalunya –on s'inicien els tràmits d'estrangeria com per exemple el de l'arrelament social– i a les comissaries de la Policia Nacional, on es tramita les corresponents targetes acreditatives de residència.

L'entitat alerta que algunes persones migrades tenen ofertes de feina que els podrien permetre regularitzar la seva situació administrativa al país, però després no poden aconseguir cita prèvia i, per tant, corren el risc de perdre l'oferta. Càritas lamenta que aquesta situació “ve de lluny” però creu que s'ha agreujat amb la pandèmia i demana posar més personal a aquestes oficines.

L'entitat també apunta el cas de les persones estrangeres que tot i tenir aprovat oficialment el dret a residir i treballar a Espanya no tenen una targeta acreditativa en vigor perquè no han pogut tenir cita amb la Policia Nacional. Això, remarquen, fa que perdin oportunitats de feina perquè no se'ls vol contractar sense la targeta de residència i tampoc poden fer cap altra tramitació administrativa perquè no tenen una targeta de residència vigent.

Càritas diu que la situació “s'arrossega de fa mesos” i lamenta que en alguns casos alguns tràmits d'estrangeria es poden presentar directament de manera telemàtica a través de professionals com advocats, gestors i graduats socials, però indiquen que moltes persones en risc de vulnerabilitat o exclusió social no es poden permetre pagar un professional privat. “Entenem que una administració pública ha d'atendre i respondre a tota la ciutadania per igual; cap persona hauria de quedar exclosa i molt menys per temes econòmics”, diuen. Per tot això, reclamen que es posi més personal a les Oficines d'Estrangeria i de Policia Nacional, i que es revisi el sistema telemàtic de cita prèvia existent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article