La Generalitat impulsa un projecte per erradicar la islamofòbia i l'antigitanisme

La iniciativa s'aplicarà a una vintena de centres educatius de secundària i equipaments cívics en els pròxims dos anys


La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat en marxa el projecte educatiu ‘Empowering for inclusion’ amb la voluntat d'erradicar el racisme, la xenofòbia i altres formes de discriminació i, en particular, la islamofòbia i l'antigitanisme.

Aquesta iniciativa s'aplicarà durant els pròxims dos anys a una vintena de centres educatius de secundària i equipaments cívics per tal de formar uns 2.000 joves. El projecte es fa amb la col·laboració de la Fundació Marianao, que ja aplicat amb èxit aquesta metodologia a Sant Boi de Llobregat, amb la voluntat de millorar les actituds dels joves respecte a la diversitat i d'enfortir la cohesió social.

‘Empowering for Inclusion (E4I)’ ha estat seleccionat per la Comissió Europea com un dels projectes beneficiaris de la convocatòria ‘Rights, Equality and Citizenship’. El projecte vol impactar en aquest col·lectiu a través de la formació, la sensibilització i el suport a actuacions organitzades pel mateix jovent, emprant les xarxes comunitàries que ja són presents arreu del país.

Aquesta iniciativa suposarà la contractació i la formació de 19 tècnics comunitaris juvenils. Aquests professionals acompanyaran els participants en la detecció dels problemes del seu entorn i en el disseny i la implementació d'accions per generar canvis. D'aquesta manera, es pretén enfortir el sentiment de pertinença a la comunitat i alhora empoderar el jovent com a actor protagonista en la lluita contra la discriminació i motor de canvis socials profunds.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article