Organitzacions LGBTI convoquen una mobilització el 5 de desembre contra l’augment d’agressions al col·lectiu

La Crida LGBTI alerta que s’ha registrat un 41,7% d’agressions més els darrers dos anys

Diverses organitzacions en defensa dels drets del col·lectiu LGBTI ha convocat mobilitzacions pel dissabte 5 de desembre per denunciar l'augment d'agressions que asseguren que pateixen. En roda de premsa al Parlament acompanyats de la CUP-CC, la Crida LGBTI ha anunciat una manifestació a Barcelona –a l'avinguda del Paral·lel amb el carrer Calàbria– i a Tarragona –a la plaça de la Font– a les 19 h del vespre, i han avançat que els propers dies s'hi sumaran altres ciutats. Aquestes convocatòries arriben després que el cap de setmana passat una jove trans i un gai denunciessin haver estat agredits “brutalment” a Barcelona. Segons ha explicat Ixeya Quesada, portaveu del col·lectiu, els darrers dos anys s'ha registrat un 41,7% més d'agressions.

La portaveu del col·lectiu ha apel·lat a tota la societat civil perquè el 5 de desembre surti al carrer i "no es posi de perfil". "Hem de dir ben alt i ben clar que no tolerem discursos d'odi ni violència contra el col·lectiu LGTBI", ha insistit.

En relació a les dues agressions ocorregudes a Barcelona, Quesada ha assenyalat que "no són casos aïllats" i ha recordat que el 2020 ja s'han registrat 173 denúncies. D'aquestes, denuncia que només "un percentatge molt petit" acaba en sanció, fet que ha titllat de "vergonyós". En aquest sentit, ha dit que és "urgent" que es prepari més el cos de Mossos d'Esquadra en relació a aquesta situació.

A més, ha remarcat que l'Observatori Contra l'Homofòbia xifra en més del 70% les agressions que no s'acaben denunciant. "Això posa de manifest el perill real al que ens exposem a diari, no podem esperar ni un segon més", ha dit Quesada.

Quesada ha aprofitat per exigir al Govern que "es comprometi fermament amb implementar" la llei 11/2014 de drets de les persones LGBTI, ja que assegura que els veuen "sistemàticament trepitjats". A mes, també han reclamat al govern espanyol que tiri endavant la llei trans i ha demanat al PSC "que es desmarqui dels discursos de transmisogínia".

De moment a la manifestació s'hi ha sumat la Crida LGTBI, Acció Ecofeminista, Colors de Ponent, l'Associació de Transsexuals de Catalunya i Atzagaia, entre altres. A més, han obert un espai web (enpeudeguerracat.wordpress.com) per recollir adhesions a la mobilització.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article