Barcelona acull una cinquantena de persones migrades provinents de les Canàries

Són persones “d’especial vulnerabilitat” que viuran en un equipament municipal


L’Ajuntament de Barcelona ha acordat amb el Govern espanyol acollir en un equipament municipal una cinquantena de persones migrades provinents de les Illes Canàries. L’espai, situat al barri de Camp de l’Arpa, acollirà migrants “d’especial vulnerabilitat”, segons ha informat el consistori. Principalment vindran dones embarassades o amb fills, així com joves o infants menors d’edat sense referents

Les primeres persones refugiades arribaran de forma imminent “en els propers dies”  segons ha precisat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, qui ha detallat que el consistori facilita la infraestructura i els subministraments, mentre que l'Estat assumeix les despeses de trasllat i allotjament dels refugiats. “No podíem permetre que les Canàries es convertissin en un nou Lesbos”, ha assenyalat Serra, després d’assegurar que el repunt d’arribades a les illes està afectant greument els sistemes d’acollida i rebuda d’aquestes persones. 

Durant aquest 2020, més de 15.500 persones han arribat en embarcacions precàries  a les Illes Canàries, la qual cosa ha provocat una crisi humanitària. Aquest dilluns el Govern espanyol va desmantellar el campament que es va ubicar provisionalment al moll d’Arguineguín, a Gran Canaria, on han arribat a dormir més de 2.000 persones a terra. 

Segons apunta el consistori, al moment de l’arribada, les persones migrades seran ateses per professionals de l’atenció social, encarregats de prendre les dades bàsiques de les persones. Així mateix, realitzaran una primera atenció per cobrir les seves necessitats bàsiques immedaites pel que fa a l’alimentació, hidratació, atenció mèdica i psicològica. A més a més, es farà una detecció de necessitats a mig termini. L’objectiu és avaluar l’estat psicològic i emocional d’aquestes persones, l’estat social per detectar possibles situacions de violència, i també l’estat de salut, per detectar malalties sense tractar, embarassos no controlats, entre d’altres. A més, es mirarà d’identificar aquelles persones que requereixin un seguiment proactiu i especialitzat i, si és el cas, tramitar la sol·licitud d’asil.

En base a l’acord, l’Ajuntament de Barcelona s’ocuparà de proporcionar la infraestructura per a l’allotjament, i l’Estat cobrirà les despeses associades d’atenció social, que gestionarà l’entitat ACCEM.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article