El toc de queda es retarda a la 1.30 de la matinada les nits de Nadal i de Cap d'Any

Pere Aragonès avança que es mantindrà el límit dels grups a deu persones, infants inclosos


El Govern de la Generalitat ha preparat un pla específic per a les festes de Nadal que implica canvis en les normes i restriccions per la pandèmia de la Covid-19. 

Així, segons ha anunciat al ple del Parlament el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, l'executiu contempla relaxar el toc de queda en els dies més assenyalats. En concret, la nit de Nadal, el 24 de desembre,  i la nit de Cap d'Any, el 31 de desembre, el confinament nocturn començarà a la 1.30 hores de la matinada.

De la mateixa manera, la nit de Reis, el dia 5 de gener, el toc de queda es retardarà a les 23.00 hores. La resta de dies es mantindrà a les 22.00 hores sense excepcions.

Aragonès també ha avançat que el pla per al Nadal manté el límit de persones per a reunir-se en un mateix grup en deu, tal i com està previst a la reobertura que ja s'aplica. Així mateix, es recomana que les trobades no siguin de més de dues bombolles de convivència.En aquest sentit, el Procicat demana que per a totes les celebracions del període nadalenc, cada bombolla de convivència es relacioni amb un màxim d’altres dues bombolles, i que sempre siguin les mateixes. “En les reunions socials no haurien de coincidir simultàniament més de dues bombolles de convivència i cada bombolla no s’hauria d’ajuntar, al llarg de tot el període nadalenc, amb més de dues altres bombolles”, han demanat.

Trobades a les residències 

Pel que fa a les trobades amb persones que viuen en residències, podran sortir els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, així com, l'1, el 5 i el 6 de gener. També es facilitaran les visites sempre que la situació epidemiològica ho permeti. Així mateix, es permetran les sortides de cap de setmana i les sortides més llargues d’un cap de setmana i inferiors a 3 setmanes (actualment previstes al protocol sectorial).

Les persones que realitzin les visites als residents o bé que els acullin als domicilis hauran de tenir una especial cura en el període de 7 dies anterior a la trobada, evitant qualsevol tipus d’interacció social amb persones de fora de la bombolla de convivència, en tots els àmbits.

Els perímetres dependran del tram d'obertura

Pel que fa a la mobilitat territorial i el retorn a domicili, els perímetres s’ajustaran en funció del tram d’obertura progressiva, però en tot cas es recomana que la mobilitat es minimitzi i es mantingui en l’entorn proper. També es permetrà el retorn al domicili familiar de les persones que es trobin fora de Catalunya per motius laborals o d’estudis. Tot plegat, però, complint les mesures establertes pel govern espanyol, és a dir, amb una prova negativa si s'arriba des de fora de l'Estat.

El Procicat també ha assenyalat canvis en l’àmbit de la restauració: els dies 24, 25 i 26 de desembre i els dies 31 i 1 de gener podran obrir per a grups de 6 persones per taula o grups de taula. Per a la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any es permetrà l’obertura al públic fins a la 1. Però, la recomanació és fer ús de les terrasses i els espais a l’aire lliure preferentment, i reforçar la ventilació dels establiments. L’ocupació de la restauració s’ajustarà a la limitació de percentatge vigent per cada tram.

Cultura popular adaptada

Per últim, el Procicat apunta que les activitats de cultura popular s’han de realitzar de forma adaptada: només en espais perimetrats amb control d’accessos per evita r les aglomeracions i registre previ. Es recomana que les activitats es desenvolupin preferentment a l’aire lliure i, en el cas d’activitats amb mobilitat o d’activitats en espais tancats, caldrà la preassignació de seients. No estaran permesos els parcs de Nadal o similars.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article