USTEC es mobilitza a Tarragona per reclamar “màxima seguretat” per a l'educació presencial

El sindicat demana abaixar ràtios, augmentar plantilles i que Educació enviï mascaretes i gel als centres


Representants d'USTEC-STEs s'han mobilitzat aquest dimecres al matí a Tarragona per alertar que “les condicions de seguretat actuals no són les més adequades per fer una educació presencial amb garanties”, segons el portaveu territorial del sindicat, Juan Carlos Feijoó. 

L'organització es queixa que el Departament d'Educació no atén les demandes d'abaixar ràtios, augmentar plantilles i abastir els centres de mascaretes FFP2 i gel hidroalcohòlic. Uns elements de protecció que ara, diu, “van a càrrec del seu pressupost de forma exagerada”. A més, USTEC es queixa que hi ha professorat vulnerable que continua anant als centres a treballar i reclama que es puguin fer proves PCR a tot el professorat quan es detectin casos positius de Covid-19.

L'organització educativa aposta per reduir ràtios per reduir la traçabilitat, doblar la contractació de docents, fer jornada intensiva compactant l'horari lectiu per minimitzar la mobilitat, cribratges massius de PCR a tots els centres, i més transparència i informació en els protocols Covid.

En clau territorial, Feijoó ha explicat que hi ha centres de secundària de Reus i Tarragona que estan “sobresaturats”. Els reforços implementats amb motiu de la Covid-19 han funcionat “bastant millor” en els centres de primària, tot i que això “ha anat en detriment dels especialistes i de la qualitat educativa”, segons ha exposat.

A més, Feijoó ha indicat que moltes aules gairebé no tenen possibilitat de ventilació i s'ha mostrat preocupat pels efectes que pugui tenir en la salut tenir les finestres obertes quan faci més fred. “Quan arribi el fred de debò ja veurem què ens passa. A banda de la pandèmia, seran les grips, constipats i tot el que comporta”, ha manifestat.

USTEC també ha denunciat que no s'està fent efectiu l'enviament de tots els ordinadors portàtils anunciats per Educació –300.000 adreçats a alumnes i 85.000 a professors. “No arriben i això agreuja la bretxa digital en diversos sectors de la població”, ha subratllat Juan Carlos Feijoó.

Una desena de persones convocades pel sindicat s'ha concentrat aquest dimecres al matí, durant una hora, al davant de l'institut Vidal i Barraquer de Tarragona. Els manifestats han exhibit pancartes amb diversos lemes com ara ‘Volem una educació segura!’ i ‘Menys ràtios, més personal i més seguretat’.

El sindicat preveu continuar mobilitzant-se a Tarragona i a la resta del país, i avisa que no descarta arribar a una vaga. La clau, ha assenyalat l'organització, serà disposar de més pressupost i de més inversió a l'educació pública perquè la seguretat “sigui màxima” per al conjunt de la comunitat educativa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article