Les persones internes a presons han fabricat més de 3.000 mascaretes des que va començar la pandèmia

Made in CIRE té per objectiu facilitar la reinserció sociolaboral de les persones dels centres penitenciaris i de justícia juvenil


70 cada dia, 3.000 en el que portem de pandèmia. L’equip de confecció de Made In CIRE, format per un equip de cinc persones internes a presons catalanes, ha produït milers de mascaretes des que va començar la pandèmia de la Covid-19. Les elaboren a l’aula de formació homologada en confecció del centre penitenciària Ponent, a Lleida. 

La marca que les comercialitza, Made in CIRE, és un projecte justament del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública de la Generalitat de Catalunya, que pertany al Departament de Justícia, i que té com a objecte facilitar la reinserció sociolaboral de les persones internes dels centres penitenciaris i de justícia juvenil de Catalunya.

“Formar, ocupar i inserir són els tres eixos d'acció que ens mouen a dissenyar itineraris d'integració sociolaboral per a les persones sota mesures judicials”, expliquen al CIRE, que busquen com innovar amb col·laboració amb el teixit empresarial per fer una tasca activa de reinserció. “Busquem el compromís de l’empresari com a part activa en la tasca de la reinserció, anant un pas més enllà de la mera responsabilitat social corporativa”, assenyalen.

Amb aquest objectiu, la marca té més d’una cinquantena de productes, de la llar, de papereria, de roba o de complements. Ara, s’ha adaptat al context pandèmic i ha llançat les mascaretes Made in CIRE, que estan en dues mides i en diversos dissenys. Una d’elles inclou el teixit identitari del Made in CIRE, una tela catalana modernitzada. Les mascaretes utilitzen materials indicats per a la funció de barrera de seguretat (no es tracta d’un producte sanitari), de cotó ecològic i polipropilè de diversos gramatges segons el model, totes amb tres capes, reutilitzables i aptes per al rentat fins a 60 graus. Tots els models estan confeccionats amb tela hidròfuga i la subjecció és amb goma.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article