Confavc alerta que la inserció social de les persones amb discapacitat és “un dels drets més vulnerats per la pandèmia”

Reclama més protecció del col·lectiu en l'àmbit laboral, així com actuar sobre la bretxa digital i en l'urbanisme


La Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) ha alertat que la inserció social de les persones amb discapacitat és “un dels drets més vulnerats per la pandèmia”. Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat l'entitat ha reclamat “mesures de seguretat i protecció” davant la Covid-19 “de manera urgent”.

En concret demanen més seguretat i protecció pels treballadors amb discapacitat a través de feines estables, equips de protecció i tests ràpids i una millor atenció per part de les xarxes de treball comunitàries de les necessitats de les dones i nenes amb discapacitat més vulnerables, com són les víctimes de violència domèstica. També reclamen actuar sobre la bretxa digital i en l'urbanisme.

Pel que fa a l'urbanisme reclamen una gestió i concepció de les ciutats i pobles pensades també per aquestes persones. En concret plantegen parcs infantils per a infants amb diversitat funcional, assegurar el 100% l'accessibilitat en la mobilitat i treure les barreres arquitectòniques, entre d'altres.

A més d'aquesta crida a les administracions públiques, Confavc també apel·la al moviment veïnal a “treballar i fer xarxa” amb les entitats que treballen en aquest àmbit. “A nivell de l’ocupació, aquest col·lectiu no supera el 26% i la majoria treballant en sectors precaris i amb un alt nivell de temporalitat”, denuncia l'entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article