Entitats socials veuen “insuficient” la millora de tarifes en els serveis d’infància, joventut i famílies

FEPA, FEDAIA i ECAS alerten que el decret 39/2020 exclou els “serveis no recollits a la Cartera de Serveis Socials”


Les entitats FEPA, FEDAIA i ECAS consideren insuficient la millora de tarifes inclosa en el Decret Llei 39/2020 de mesures extraordinàries de caràcter social per fer front a les conseqüències de la Covid-19. 

Les entitats socials critiquen que “només contempla increments per alguns dels serveis inclosos en el marc del Conveni Col·lectiu d'Acció Social amb infants, joves i famílies i d'altres en situació de risc” i adverteixen que queden exclosos els serveis no recollits a la Cartera de Serveis Socials “en els àmbits de pobresa, inclusió social, educació, justícia i interculturalitat”. De fet, a parer seu, aquests últims estan “crònicament infrafinançats mitjançant subvencions anuals, en el millor dels casos”.

Segons les entitats que conformen l'Aliança per la millora del sistema de protecció de la infància, l'adolescència i la joventut en situació de vulnerabilitat, “l'increment no és lineal ni igualitari” i “provoca desigualtats entre els serveis de les entitats i les professionals que hi treballen i, indirectament, en la igualtat d'oportunitats de la infància, la joventut i les famílies ateses”.

A través d'un comunicat, l'aliança reconeix el gest del Govern, però sosté que és “desigual i insuficient per garantir el màxim desplegament de l'Estat de Benestar i la igualtat d'oportunitats per a tothom”.

Davant d'això, FEPA, FEDAIA i ECAS demanen al Govern “una aposta clara per garantir la sostenibilitat, viabilitat i qualitat dels recursos d'atenció a la infància, la joventut i les famílies de les seves organitzacions, per tal d'avançar en el compliment dels seus drets i afavorir la igualtat d'oportunitats”. “Cal actualitzar la cartera de serveis socials amb una millora de tarifes que reculli l'increment necessari del 33% per poder regularitzar la situació generada per la dècada perduda”, conclouen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article