25 Premiats al concurs "Nous Genis"

S'han presentat 1.830 treballs, 460 més que l'edició del 2009

  • Els premiats dels Nous Genis 2010. Font: Cocarmi
    Els premiats dels Nous Genis 2010. Font: Cocarmi
  • Èxtasi, d'Isart Isedre. Premiat. Font: Cocarmi
    Èxtasi, d'Isart Isedre. Premiat. Font: Cocarmi

El dijous 27 era el dia assenyalat per saber els premiats de la setena edició del concurs de pintura "Nous Genis". El lloc, el Museu d'Història de Catalunya. Amb representació de la classe política catalana i dels organitzadors del concurs, es van donar a conèixer els 25 premiats de les 1.830 propostes presentades. El jurat va destacar un alt nivell artístic i es va fer palès que l'art supera qualsevol diferència.

El concurs l'organitzen Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat de Catalunya (COCARMI), l'Obra Social de Caja Mediterránea (CAM) i els departaments d'Acció Social i Ciutadania i Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

El jurat, presidit per Daniel Giralt-Miracle, van premiar a M. Carme Escuer, per “Mal son a Argeles 39”, Josefina Ginell, per “Un mar de paraules”, Sònia Santana, per “Un mal son”, Isart Isedre, amb “Èxtasis” i Jordi Fernández, amb “Cansado-Sueño-Dormir”.


També hi havia un premis per les entitats, i van ser, el primer per l’entitat ACAPPS, l’Associació Catalana per a la Promoció de Persones Sordes. També es va reconèixer la tasca del Centre de dia de salut mental de Terrassa, l’Associació coordinadora de discapacitats psíquics de l’Hospitalet, la Fundació Privada AURIA i la Fundació Privada Auxilia Barcelona.

La temàtica d'aquesta edició era els somni i el premi es dividia en cinc grups segons el tipus de discapacitat. Els primers premis rebien 1.200 euros; els segons, 700 euros i els tercers, 500. A més, es van atorgar deu mencions especials, amb una dotació econòmica de 250 euros. I, finalment, es premia en metàl·lic a les entitats que obtenen un major nombre de premiats. El primer premi és de 1.400 euros; el segon, de 1.200; el tercer, de 1.100; el quart, de 1.000; i el cinquè, de 800.  

Totes les obres es poden veure a una exposició del Museu d'Història de Catalunya fins el 27 de juny.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article