La línia d’atenció a la violència masclista va rebre un 83% més de trucades durant el confinament de la primera onada

El Govern alerta de l'agreujament de la “vulnerabilitat” de les dones en situació de violència masclista per la pandèmia


La línia telefònica d'atenció a la violència masclista, 900 900 120, va rebre un 83% més de trucades durant el confinament de la primera onada, segons ha explicat aquest dimecres la consellera en funcions de la Presidència, Meritxell Budó, en el marc de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista (CNVM). 

Algunes setmanes hi va haver un augment "de més del 100%" en comparació amb anys anteriors. De l'abril al juny es van registrar prop de 4.000 trucades, “quan les xifres totals anuals dels darrers anys se situen una mica per sobre de les 9.000 a l'any”, ha lamentat. Aixi mateix, Budó ha alertat de l'agreujament de la “vulnerabilitat” de les dones en situació de violència masclista per la pandèmia.

“La pandèmia de la Covid-19 i les circumstàncies excepcionals de confinament que ens toca viure han agreujat més la vulnerabilitat de les dones en situació de violència masclista i de les seves filles i els seus fills. Les ha exposat a un major risc de patir-la, degut a l'aïllament social i a la convivència contínua amb l'agressor”, ha descrit Budó.

Per això, ha confiat que la modificació “del tot necessària” de la Llei 5/2008 representi “un avenç” per garantir els drets de les dones en situació de violència masclista, així com dels seus fills. Aquesta modificació, ha explicat Budó, incorpora àmbits “clau” com la introducció de la violència institucional i la violència digital, l'ampliació de la formació de professionals, l'enfortiment de la diligència deguda, el consentiment sexual, la interseccionalitat i la intervenció psicològica en els menors d'edat.

La consellera ha conclòs: “Volem i estem construint un nou país on la perspectiva de gènere impregni totes les actuacions i polítiques de la Generalitat, de la resta d'administracions i de la societat sencera”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article