Arxivada la denúncia de Revolta Educativa contra la Generalitat per la gestió de la Covid-19 als centres escolars

La Fiscalia afirma que els fets “no tenen caràcter penal”


La fiscalia ha arxivat la denúncia que l'associació de Famílies per a la Revolta Educativa (FRE) havia presentat contra la Generalitat per la gestió de la Covid-19 als centres escolars.

L'organització volia que s'investiguin les actuacions dels màxims responsables dels departaments de Salut i Educació –consellers i secretaris generals– i de l'Agència de Salut Pública pels delictes d'omissió del deure de socors, deixadesa de funcions, prevaricació i lesions imprudents.

L'escrit de la fiscalia afirma que els fets denunciats “no tenen caràcter penal”. Així mateix, afegeix que les responsabilitat polítiques “s'han d'exigir fora de l'àmbit penal i les administratives circumscriure's a l'àmbit contenciós-administratiu”.

En aquest sentit, la fiscalia assenyala que no es pot recórrer a la via penal “amb imputació de delictes per qualsevol actuació administrativa que es demostri ineficaç o amb la que es discrepi”.

Des del col·lectiu han lamentat que amb aquesta decisió la fiscalia “normalitza la impunitat política amb llicència per contagiar al romandre oberts els centres educatius i laborals, prioritzant l'economia del país fins a les darreres conseqüències”. 

Tanmateix, han anunciat que continuaran “lluitant” perquè alumnat i famílies no tinguin de triar “obligatòriament” entre la salut i l’educació.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article