La Generalitat i la Creu Roja signen un conveni per garantir l’alimentació infantil a 14.000 famílies vulnerables

El programa durarà sis mesos i està dotat amb quatre milions d’euros


El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha signat un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies vulnerables amb infants a càrrec. El conseller Chakir el Homrani ha detallat aquest diumenge des de Manresa que es tracta d'un programa de sis mesos que pretén garantir l'alimentació infantil a 14.000 famílies vulnerables i que està dotat amb quatre milions d'euros.

La presentació d'aquest acord s'ha fet a l'alberg de Manresa, que s'ha habilitat per acollir persones afectades per la Covid-19 que no tenen un domicili adient per fer la quarantena. Concretament, allotjarà contactes de positius i positius asimptomàtics. L'alberg podrà atendre fins a 59 persones en una desena d'habitacions i donarà servei a la regió sanitària central.

El conseller ha explicat que el conveni signat amb la Creu Roja “permetrà garantir ajudes bàsiques a famílies amb infants a càrrec i detectar aquelles situacions personals que s'han agreujat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia”. De fet, el departament espera “poder atendre més de 14.000 famílies” entre els mesos de gener i juny gràcies a aquest acord, que ha suposat una inversió de quatre milions d'euros i que és una renovació del conveni d'un milió d'euros signat amb aquesta entitat el maig.

El programa permetrà garantir les necessitats bàsiques d'alimentació, higiene i cura dels infants. Les ajudes es donaran a través d'unes targetes carregades amb imports que van dels 75 als 125 euros en funció del nombre de persones de les unitats familiars. D'aquesta manera, Treball, Afers Socials i Famílies vol potenciar la compra de proximitat i “donar autonomia” als usuaris a l'hora d'escollir els productes que adquireixen. A més, amb la renovació del conveni s'ha volgut “fer una pas més” perquè la Creu Roja assessorarà els beneficiaris sobre els recursos i serveis del conjunt de la xarxa de protecció social als quals poden accedir com l'ingrés mínim vital, la renda garantida de ciutadania o el bo social elèctric. “Moltes vegades no hi ha únicament desigualtats de capital econòmic, hi ha desigualtats de capital cultural, de capacitat relacional...”, ha reflexionat en veu alta el Homrani tot afegint que moltes persones “necessiten un acompanyament entorn del seu apoderament”.

El president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha explicat que amb el conveni signat amb la Generalitat continuaran “amb la tasca que van començar el mes de maig”. Concretament, esperen “superar les 42.000 ajudes perquè les famílies amb infants i joves menors de 18 anys amb alta vulnerabilitat puguin tenir les necessitats bàsiques al dia: salut, alimentació, escolarització...”. “Ho farem a través de les més de 100 Assemblees Comarcals i Locals que donen servei a més de 300 municipis a Catalunya”, ha detallat Quitet tot destacant que també comptaran amb la col·laboració dels ajuntaments, els consells comarcals i els serveis socials”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article