Troben el cos d’una quarta víctima a la nau de Badalona incendiada dimecres

El cadàver estava en una de les zones on ja s’havia fet una revisió superficial amb gossos i dron


Els tècnics han trobat aquest dilluns el cos d'una quarta víctima a la nau de Badalona que es va incendiar el passat dimecres. Dijous es van localitzar les altres tres. Les tasques de desenrunament van començar dissabte i continuen a hores d'ara. Els Bombers de la Generalitat ja s'havien retirat i només hi han de tornar si es requereix la seva presència. Ho han fet per donar suport un cop trobat el quart cadàver. El cos ha estat localitzat a la segona planta de la nau, en un espai que s'havia revisat. La gran quantitat de runa acumulada, però, havia amagat el cos. En els pròxims dies els treballs de desenrunament permetran accedir a una zona que encara no ha pogut ser analitzada.

"El cos ha aparegut en un espai on els gossos ja havien fet una revisió general però hi havia molts trossos de pedres i bigues que cobrien alguns racons. Està en un espai molt complicat, on no es pot accedir caminant perquè hi ha risc que s'enfonsi i això tècnicament ho complica molt més", ha explicat l'alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol.

El cos s'ha localitzat al migdia i l'aixecament del cadàver no s'ha pogut dur a terme dos quarts de cinc de la tarda. Els Bombers pogut retirar el cos des de les grues després d'estar-hi treballant durat una hora i mitja i de fer diversos intents d'aproximació al cos. El primer cop que la grua havia accedit al lloc faltaven pocs minuts per a les tres de la tarda.

A partir d'ara, els treballs continuaran de manera mecànica a la resta de zones que ja s'havien revisat i es deixarà pel al final un espai que encara no s'ha pogut inspeccionar per petits col·lapses de l'estructura que hi va haver durant l'incendi: "L'accés és impossible i primer s'ha de retirar la resta de l'edificació", ha matisat Albiol.

D'altra banda, es manté actiu el punt coordinat entre la Guàrdia Urbana de Badalona i els serveis socials del consistori per atendre les necessitats de les persones afectades, tot i que bona part hi ha "renunciat", segons ha detallat l'alcalde. Les persones que han acceptat l'ajuda, prop de mig centenar s'allotjaran en un alberg mentre duri l'operació fred.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article