Ludàlia tanca les seves portes a causa de la pandèmia després de 20 anys d’activitat

L’entitat ha contribuït a normalitzar i potenciar l’oci i la cultura entre les persones amb discapacitat intel·lectual


Ludàlia tanca les seves portes. La Fundació, dedicada a normalitzar l’oci i la cultura per a persones amb discapacitat intel·lectual majors d’edat i opinadora habitual del ‘Social.cat’, no ha pogut suportar la crisi actual generada per la Covid-19. Així ho expliquen en un comunicat en què asseguren que la notícia és “dolorosa” i els semblava fa un any “impensable”. “La realitat és que des del març no s’han pogut dur a terme les activitats habituals amb normalitat, provocant que l’entitat hagi arribat als límits de les seves possibilitats, i conseqüentment ha decidit dissoldre’s”, expliquen. Per tant, el 31 de desembre deixarà d’oferir serveis d’oci i cultura, després de quasi dues dècades de funcionament.

Durant pràcticament 20 anys, Ludàlia ha generat tota classe d’activitats per a més de 10.000 persones amb discapacitat intel·lectual, des de tardes de discoteca a la mítica Sala B de Luz de Gas, fins a tallers de teatre, cuina, informàtica, fotografia, dansa, així com excursions, viatges d’estiu i celebracions de Cap d’Any.

La Fundació, la qual ha ofert sempre els seus serveis amb professionals qualificats i dins de la comunitat, va ser fundada l’any 2001 per la Consol i el Toni, pares d’un jove amb discapacitat intel·lectual, en pro de dignificar la vida d’un col·lectiu que gràcies a fundacions com Ludàlia, entre d’altres, ara disposa d’una major qualitat de vida. “Sens dubte, ha quedat palès que la socialització i l’entreteniment són una necessitat essencial en totes les persones, un fet que abans no es valorava ho suficient”, asseveren a l’entitat.

Ludàlia, reconeguda sempre amb diversos premis per la seva tasca, entre d’altres el Premi Impulsa Príncep de Girona Social 2010 i el Premi Estatal i Autonòmic Joves amb Valors 2008 de l’Obra Social “la Caixa”, seguirà fins als volts de Nadal garantint activitats virtuals per als seus socis. Fins al final, la Fundació vol oferir el servei personal i proper de sempre amb l’objectiu de divertir i normalitzar. Un concepte, aquest últim, que en els darrers dos anys “ha treballat moltíssim i de manera bidireccional”, organitzant també activitats amb persones sense discapacitat intel·lectual. “Un projecte de futur que estava creixent, tot i la constant manca d’ajudes continuades de l’Administració cap al sector de l’oci”, es lamenten.

Davant la situació, l’equip de Ludàlia vol agrair a tots els joves, famílies, col·laboradors, voluntaris, treballadors i entitats del sector “l’afecte i l’estima mostrada durant tots aquests anys”, alhora que se’ls anima a no defallir en la normalització de l’oci i la cultura i en dignificar les persones amb discapacitat intel·lectual. “Com diu un dels lemes de Ludàlia: mai deixarem de somriure”, s’acomiaden a la fundació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Mpiaf Benicarló
1.

Com a societat, de manera urgent, ens tenim que revisar cap a on anem i on volen anar. Es tristisim que una fundació com LUDALIA, tanque portes per falta de recolzament public. Una vergonya!!!

  • 2
  • 0

Comenta aquest article