Arrels proposa aquestes festes compartir un àpat de Nadal amb persones sense llar

A l’entitat demanen inscriure’s a la iniciativa amb formulari i recomanen tenir presents les mesures de protecció per la Covid-19


Arrels s’ha proposat que aquestes festes les persones sense llar no es quedin sense el dinar i sopar de Nadal tradicional que organitzen cada any a l’entitat. Per això, demanen que qualsevol persona que conegui alguna altra que dorm al carrer s’acosti aquests dies a parlar amb ella i li proposi compartir algun dels àpats que farà durant aquestes festes. “És un gest senzill i útil perquè permetrà a molts veïns i veïnes acostar-se a altres persones que no tenen una llar, visibilitzar-les, preguntar com es troben i canviar la mirada”, expliquen a l’entitat.

Per participar-hi cal ser major d’edat o anar acompanyat d’una persona adulta i cal inscriure’s a la iniciativa a través d’un formulari. “És útil perquè, en el cas que moltes persones decideixin portar menjar el mateix dia a la mateixa persona, contactarem amb elles perquè ho sàpiguen i hi puguin anar en un altre moment”, expliquen a l’entitat.

Per tal d’acostar-se a la persona, a la fundació recomanen seguir algunes pautes, que detallen en un vídeo i en una guia amb informació pràctica. A més, recorden que les persones que s’avinguin a celebrar el dinar o sopar de Nadal han de tenir presents les mesures actuals de protecció per la Covid-19. “Les persones que viuen al ras tenen una salut fràgil”, argumenten.

La importància del gest

A Catalunya, les últimes dades que ens permeten conèixer la quantitat de persones que viuen al carrer són de l’any 2017 i parlen de 2.347 persones. A Barcelona tenim dades més actualitzades ja que es realitzen recomptes més sovint. A l’últim, realitzat per Arrels al maig del 2020 durant l’estat d’alarma, es van comptabilitzar 1.239 persones. 

Les causes que duen una persona a viure al carrer són diverses: relacionals, personals, estructurals, institucionals, per discriminació o absència d’un estatus legal, entre d’altres. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article