El curs escolar després del Nadal es reprendrà el dilluns 11 de gener i no el divendres 8 com estava previst

CCOO i USTEC-STEs celebren que es facin tests massius als docents, però asseguren que els han dit que seran automostres


El curs escolar després de les vacances de Nadal es reprendrà el dilluns 11 de gener i no el divendres 8 com estava inicialment previst, segons ha explicat CCOO i ha pogut confirmar l'ACN. El darrer dia lectiu serà el proper dilluns 21 de desembre i el calendari escolar anunciat preveia que la represa fos el divendres 8 de gener. Finalment però, els alumnes romandran tres dies més a casa, aquell divendres i el cap de setmana del 9 i 10 de gener, i tornaran a l'escola el dilluns 11. Segons ha explicat CCOO, Educació els ha comunicat que el 8 comptarà com a festiu i que es publicarà un decret llei ja que el Departament de Salut "recomana més dies de distància entre les festes familiars i la tornada a l'escola".

CCOO i USTEC-STEs veuen encertada la decisió del Govern d'endarrerir la tornada a les classes després del Nadal en benefici de la prevenció. De fet, alguns sindicats i centres ja ho havien demanat. El portaveu d'USTEC-STEs, Xavier Diez, ha assegurat que és una mesura "raonable", més tenint en compte les "incerteses que s'albiren en l'horitzó". "Qualsevol precaució és poca", ha afegit.

A CCOO, Manel Pulido ha afirmat que es tracta d'una decisió sanitària però que no trastocarà l'organització dels centres, ja que tornar un divendres "tenia certa complexitat". Educació els ha comunicat també que es faran tests massius a tot el personal dels centres durant el gener però han afegit que se'ls ha indicat que seran automostres.

A USTEC-STEs, Díez ha explicat que han estat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, els qui els han comunicat la decisió. El portaveu ha recordat que el sindicat ja havia demanat endarrerir l'inici del curs després que diversos països europeus ho fessin "davant la por a una raonable tercera onada". Per a Díez, aquesta és una "bona decisió" i ha afegit que, tot i els inconvenients d'organització familiar que pugui comportar, "val més un dia menys lectiu que no haver de tancar com fa un any".

El portaveu sindical també ha celebrat que se'ls hagi anunciat que es faran proves de detecció a tot el personal dels centres al llarg del gener. Tot i això, ha afirmat que se'ls ha dit que podrien ser automostres que s'enviarien a les farmàcies i per això han expressat els seus dubtes. "Però com a mínim estem contents que puguin tenir cribratges massius", ha valorat. Ha afegit però que això podria donar com a resultat molts positius asimptomàtics que "comprometin la viabilitat de tenir les classes obertes".

A CCOO, Pulido també ha avalat l'endarreriment de la tornada a les classes i ha afirmat que hi havia centres que estaven demanant que fos un dia de lliure elecció. Tot i la valoració positiva, ha considerat que "s'hauria pogut planificar millor" perquè ja quan es va fer el calendari per al curs 2020-2021 es va veure "que no estava ben situat".

El portaveu de CCOO ha afirmat que els tests permetran detectar i aïllar al màxim possible de positius asimptomàtics però, més enllà d'això, ha exigit a l'administració que "posi tots els recursos perquè els centres continuïn sent uns no transmissors del virus".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article