Entitats i sindicats reclamen una solució urgent al “col·lapse” de les cites per obtenir la targeta d’identitat d’estrangers

Alerten que es produeix un “cas clar de discriminació per motiu d’origen”


Entitats i sindicats han reclamat una solució urgent al “col·lapse” de les cites per obtenir la targeta d'identitat d'estrangers. Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones Migrants, han impulsat un manifest que recull les “greus dificultats” per aconseguir aquestes cites i asseguren que això suposa una clara discriminació en el dret a l'accés àgil i eficaç a l'administració pública.

En un comunicat, han apuntat que aquesta situació “representa un cas clar de discriminació de la ciutadania per motiu d'origen i configura l'existència de ciutadans de primera i de segona”.

Així mateix, alerten que no disposar de la targeta d'identitat d'estrangers té greus conseqüències, ja que dificulta l'accés al treball, afecta a la formalització de contractes de lloguer, la possibilitat d'operar amb el compte bancari o accedir a altres tràmits administratius, com l'obtenció del carnet de conduir, que és molt demanat en moltes ofertes de feina. També impedeix fer el reagrupament familiar o dificulta l'accés a prestacions o ajuts socials, entre altres.

Davant d'això, les organitzacions han reclamat al govern espanyol que doti dels recursos tecnològics i humans necessaris les administracions implicades per resoldre “de manera immediata” el que qualifiquen com un “greuge” que afecta una part substancial de la ciutadania de Catalunya i que augmenta les desigualtats i la pobresa de les persones migrades.

Entre els impulsors del manifest hi ha ACATHI, AMIC, Associació Casal Pakistaní, Càritas, CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, CEAR, Mujeres Migrantes Diversas, Mujeres Pa’lante, Mujeres Unidas Entre Tierras, Dialègs de Dona, Eamiss, PIMEC i Fedelatina, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article