L’Hospital Josep Trueta tanca la capella després de 62 anys i obre un nou espai de silenci a la planta baixa

L'espai s'ha reconvertit ara en noves sales de formació i docència

L'hospital Trueta de Girona ha tancat la capella després de 62 anys de funcionament i ha obert un nou espai de silenci a la planta baixa del centre. L'hospital ha reconvertit l'espai en noves sales de formació i docència. Des que es va obrir l'any 1958, la capella ha oficiat 8.308 misses i 7.541 bateigs, l'últim dels quals a l'estiu. 

La majoria de misses han estat per a nadons que naixien a l'hospital i que els seus pares volien batejar abans de marxar a casa. Pel que fa als casaments, se n'hi ha celebrat 498, tot i que feia 11 anys que la capella no n'acollia cap.

L'antiga capella conservava alguns elements de cultes i d'interès artístic, que s'han conservat i s'han traslladat a algunes parròquies del Gironès, per garantir la conservació del patrimoni.

Els bancs de fusta, per exemple, s'han repartit entre les parròquies de Medinyà i Flaçà; la sagristia s'ha portat a Sant Joan de Mollet, les làmpades de la Catedral de Girona i unes de les peces de més valor històric, els vitralls de la capella, s'exposaran properament al Museu d'Art de Girona. Per contra, aquest dilluns s'ha obert un nou espai de silenci al vestíbul de l'hospital, amb la presència del Bisbe de Girona, Francesc Pardo.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article