Brussel·les autoritza la vacuna de Pfizer després de la llum verda de l’Agència Europea del Medicament

El vist-i-plau de la Comissió permet començar la vacunació a la UE aquesta setmana


La Comissió Europea ha donat l'autorització comercial provisional a la vacuna de Pfizer-BioNTech. Poc més de tres hores després que l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) hagi donat llum verda a la vacuna, l'executiu europeu ha anunciat la seva autorització, cosa que permet començar la vacunació a la Unió Europea el 27 de desembre, tal com havia previst la Comissió Europea. Aquest permís condicional és un tipus d'autorització que permet facilitar l'accés ràpid a medicines en moments d'emergència com el causat per la Covid-19.

El vist-i-plau de Brussel·les a la vacuna de Pfizer-BioNTech ha arribat en un temps rècord. La Comissió d'Ursula von der Leyen s'havia compromès inicialment a escurçar en dos o tres dies un procés que normalment es fa en 67. Finalment, però, ha accelerat encara més el procés i l'autorització ha arribat escasses hores després del vistiplau de l'EMA a la vacuna.

"Els pròxims dies de vacunació seran un gran moment d'unitat. És una bona manera d'acabar aquest any tan difícil", ha dit la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, durant la compareixença en què ha anunciat l'aprovació de la vacuna.

El regulador europeu ha donat llum verda a la vacuna de Pfizer-BioNTech després de constatar la seva eficàcia contra la Covid-19 i concloure que compleix els "rigorosos estàndards" europeus i que "els beneficis són majors que els riscos".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article