Salut invertirà 25 milions en un nou edifici integrat a l’Hospital de Granollers que engegarà la tardor del 2021

Permetrà disposar d'uns 6.000 m2 assistencials i 3.000 m2 de reserva per a l'ampliació quirúrgica


La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presentat aquest dilluns el projecte del nou edifici polivalent de 9.000 m2 que s'integrarà a l'Hospital de Granollers per donar resposta a la Covid-19 i ampliar i modernitzar el centre. Amb una inversió de 25 milions, acollirà a la planta baixa les urgències de l'hospital (4.000 m2) amb 90 punts d'atenció, i a la primera planta (2.000 m2) s'allotjaran l'àrea de crítics, semicrítics i d'hospitalització convencional amb una capacitat de 40 llits. Aquesta primera fase estarà disponible la pròxima tardor. Els 3.000 m2 restants es reserven per a l'ampliació quirúrgica en una segona fase. "És un projecte real i plausible per donar resposta a les necessitats actuals i de futur", ha destacat Vergés.

En roda de premsa, la consellera de Salut ha destacat que inicialment el nou hospital servirà per donar resposta a les necessitats que generi la pandèmia. Aquí, per exemple, ha recordat que durant la primera onada va quedar demostrat que era imprescindible reforçar les estructures hospitalàries per incrementar els llits de crítics i que actuacions com aquesta permeten donar una resposta "més planificada" davant futurs brots.

Més enllà de la gestió de la pandèmia, el nou edifici servirà també per cobrir dèficits històrics en l'atenció sanitària a la ciutat de Granollers i al conjunt de la comarca del Vallès Oriental ja que incrementarà en un 20% la capacitat actual de l'hospital. L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha posat en valor que amb aquest projecte es construeix l'hospital dels pròxims 30 anys que tant es mereixia la ciutadania i els professionals que hi treballen.

El nou edifici s’aixecarà amb una construcció modular. Això permetrà que la primera fase del l'espai entri en servei el novembre de 2021. Segons ha explicat el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, el fet que les obres comencin i acabin l'any vinent serà possible perquè la licitació i adjudicació dels treballs s'ha fet per tràmit d'urgència, el que permetrà escurçar molt els terminis.

El projecte d'ampliació de l'Hospital de Granollers es veurà complementat, a més, amb l’obertura gradual també durant l'any vinent de l’actuació —ja en fase final de construcció— del centre de salut del carrer Girona que incorpora quatre quiròfans CMA (Cirurgia Major ambulatòria), 2 cma (cirurgia menor ambulatòria), CUAP (Centre Urgències Atenció Primària), ASSIR (Atenció a la Salut sexual i reproductiva) territorial i consultes d’especialitzada.

L’Hospital de Granollers és un centre que pertany a la Regió Sanitària Metropolitana Nord que dona cobertura a la població de l’àmbit territorial Vallès Oriental Central amb 230.428 habitants. També és referència per al Baix Montseny (56.451 habitants) i el Baix Vallès (163.855 habitants). L’espai hospitalari, amb uns 47.000 m2, disposa actualment de 295 llits convencionals, 20 llits de crítics, 40 llits per a l’atenció intermèdia i 30 llits de salut mental.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article