Activistes pels serveis públics reclamen que l’Hospital Clínic deixi de col·laborar amb la sanitat privada

Una quinzena de representants de les entitats es manifesten al centre de Barcelona


Una quinzena de representants de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics, Sanitàries en Lluita i CGT, amb el suport de la CUP, s'han manifestat a 500 metres de l'Hospital Clínic per reclamar que aquest centre obri tots els serveis i plantes tancades per aprofitar tota la capacitat instal·lada i "que passi a ser de titularitat, gestió i provisió exclusivament públiques". 

També han exigit la "nacionalització" de l'Hospital del Sagrat Cor i la Clínica Plató i el tancament de la Clínica Barnaclínic. "Ens oposem a l'hospitalocentrisme i la mal anomenada col·laboració publicoprivada que mercantilitza el dret a la salut i posa el lucre capitalista per sobre dels interessos i la salut de la població", han manifestat.

Les entitats també demanen la compareixença pública de la consellera de Salut, Alba Vergés, i del vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, per donar explicacions respecte al que consideren que és una "macrooperació d'especulació immobiliària i financera" al voltant del Clínic.

Nayelly Faura, representant de la secció sindical de CGT a l'Hospital Clínic, ha explicat que "sempre hi ha hagut una parasitació de la sanitat pública per part de la sanitat privada". En aquest sentit, ha dit que Barnaclínic paga un lloguer per utilitzar infraestructures com els quiròfans i les màquines de diagnòstic, el que "fa que les llistes d'espera s'allarguin i s'eternitzin".

Han criticat l'ampliació del Clínic. "Primer va proposar l'Escola Industrial però la Diputació de Barcelona li ha dit que no, i ara està absorbint la Clínica Plató amb els 500 treballadors d'una manera molt opaca i sense gens de transparència", ha denunciat Faura. "El model ha de canviar", ha reblat.

Els manifestants han cridat a favor de la sanitat pública mostrant pancartes on es podia llegir "serveis 100% públics, posem fi a la mercantilització", "millors condicions laborals" o "tanquem el Barnaclínic". Faura ha criticat les dificultats per convocar la concentració, que finalment s'ha fet al carrer Calàbria amb Rosselló i després han caminat fins al Clínic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article