Els opositors al cos docent alerten que hauran de fer els exàmens “en plena tercera onada” de la Covid-19

Critiquen no poder-se reunir amb les famílies per Nadal “però sí amb 70 desconeguts” durant les proves


La Plataforma d'Interines Docents (Pindo) ha alertat en un comunicat que els opositors a mestres i professors de la Generalitat hauran de fer els exàmens “en plena tercera onada” de la Covid-19, el 9 de gener. Això, si l'Administració no decideix tornar a ajornar la convocatòria de la segona part de la prova, com ja va passar el setembre passat, cosa que mantindria els aspirants “en aquest cercle de convocatòria i ajornament de forma indefinida”. 

A banda, l'entitat critica que reunir tots els opositors d'un tribunal durant tot un dia en un mateix lloc és “córrer un risc innecessari” en plena pandèmia. “No ens podem reunir amb les famílies per Nadal, però sí amb 70 desconeguts per passar el dia fent un examen tot just uns dies després”, lamenten.

A parer de les persones agrupades a la plataforma, les mesures sanitàries que s'han pres són “més que insuficients” i lamenten que convocar dues proves amb quinze dies de diferència “no garanteix” la recuperació dels opositors que puguin donar positiu, “i molt menys dels que hagin emmalaltit”.

A banda, denuncien que no s'ha tingut en compte que molts dels opositors ja exerceixen de forma interina, en un context especialment complicat marcat per la pandèmia amb grups confinats i mesures de semipresencialitat que augmenten el volum de feina. També lamenten la “pressió psicològica causada per la imprevisibilitat i excepcionalitat de la situació”.

Per tot plegat consideren que es troben en una situació de “maltractament laboral evident”, atès que se'ls fa passar un procés opositor durant una pandèmia “mai viscuda” i a “meitat de curs” i exigeixen “una vegada més” que el procés opositor s'aturi “de forma immediata” o s'ajorni fins a la primavera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Carmen Gelida
1.

No estic d'acord amb la petició de que s'hagin d'aplaçar. No veig diferència en fer un exàmen d'oposicions seguint les mesures establertes, que el fer classe a l'institut amb 30 alumnes. Cadascú té la seva opinió al respecte i volia deixar constància de que aquest colectiu no representa a totes les interines docents. Bon any 2021!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article