Creu Roja Joventut fa una crida a donar joguines per a nadons i infants de deu a 14 anys

L'entitat alerta que els falta per recollir el 25% de les joguines per tal d'arribar a més de 25.000 infants vulnerables


A uns dies encara per al tancament de la Campanya de Joguines #ElsSeusDretsenJoc, a Creu Roja Joventut encara li falten el 25% de les joguines que necessita per assolir l’objectiu de repartir més de 70.000 joguines entre més de 25.000 infants a tot Catalunya, sobretot joguines per a nens i nenes d’entre zero a tres anys i de deu a 14 anys.

“La pandèmia de la Covid-19 ha generat una crisi a nivell econòmic i social que ha afectat gran part de la població catalana i ha incrementat la demanda de sol·licitud de joguines”, avisen a Creu Roja. En aquest context, la campanya s’ha “readaptat” per donar resposta a totes aquestes demandes i aoosta per la donació d’aportacions econòmiques en línia. 

És a partir d’aquestes donacions econòmiques que es fa la compra de joguines noves, no bèl·liques ni sexistes i cooperatives. Tot això seguint les mesures sanitàries establertes i, per tant, garantint la seguretat de les joguines. “A dia d’avui són moltes les persones, empreses i entitats que han participat en la recollida de joguines”, afirmen a l’entitat. Arreu de Catalunya hi ha més de cinquanta punts de recollida i múltiples activitats per sensibilitzar sobre el dret dels infants al joc. Tot i així, encara es necessitem més joguines per arribar al màxim d’infants possibles, sobretot d’edats més primerenques i de les més avançades.

Per als infants d’entre deu i 14 anys es recomana donar joguines educatives com ara llibres, jocs de taula interactius i material esportiu, així com tenir en compte que no siguin bèl·liques ni sexistes, que siguin sostenibles i que fomentin el joc cooperatiu. Creu Roja Joventut també demana que siguin joguines noves, entenent que qualsevol infant té dret a estrenar-les sigui quina sigui la situació econòmica de les seves famílies.

Algunes de les activitats a través de les quals es poden fer arribar aquestes donacions són, per exemple, la col·laboració amb la cadena de supermercats Condis, on arrodonint la compra, es fa arribar aquest excedent al compte de la campanya per poder adquirir noves joguines.
Una altra de les iniciatives és la Cursa solidària virtual, on es participa en la campanya de forma saludable i entretinguda.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article