El 96% de les persones usuàries i el 80% de les treballadores de residències es posaran la vacuna de la Covid-19

La patronal ACRA fa una crida perquè “tothom” als centres es posi el vaccí contra el coronavirus

Un 96% dels usuaris de les residències de gent gran i el 80% dels treballadors es posaran la vacuna contra la covid-19, segons una enquesta que l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), ha fet en una setantena de centres residencials del país. La presidenta de l'associació, Cinta Pasqual, recorda que vacunar-se és "un acte de responsabilitat", i fa una crida perquè "tothom es posi la vacuna". 

En un comunicat, asseguren que les contraindicacions més freqüents vinculades a la vacunació tenen a veure amb "l'embaràs o la lactància", fet que explicaria que el percentatge de disposició entre els treballadors, "un sector laboral tan feminitzat", no sigui tan alt com entre els usuaris.

Pasqual també demana al Departament de Salut que incrementi la campanya informativa per eliminar els possibles dubtes i recels que encara existeixin respecte la vacunació. L'associació ha fet aquests dies diverses accions per comunicar i conscienciar professionals, usuaris i famílies de residències de la necessitat de vacunar-se.

Asseguren que les contraindicacions més freqüents vinculades a la vacunació tenen a veure amb "l'embaràs o la lactància", i això s'ha de tenir en compte en "un sector laboral tan feminitzat com el de les residències". Aquest factor, apunten, fa que el percentatge de disposició dels treballadors no sigui el mateix que el dels usuaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

XOSÉ NEL BARCELONA
1.

CLARO. PARA LLEGAR A SEMEJANTE CONCLUSIÓN SEGURO QUE HABÉIS HECHO UNA REVISIÓN POR PARES: SE LO HABÉIS CONSULTADO A LA BRUJA LOLA...

  • 0
  • 0

Comenta aquest article