Els deu consells de la Fundació Pere Tarrés per afrontar unes festes marcades per la pandèmia

La gestió emocional és cabdal durant aquestes dates segons els experts i també gaudir d’un consum responsable


Les festes nadalenques són una època per compartir amb familiars i amics, però malauradament la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a viure aquests dies d’una manera completament diferent. Per això, la Fundació Pere Tarrés ofereix un decàleg de consells per gestionar emocionalment “una època complicada”. La gestió emocional és un dels factors clau per aquestes dates, tot i que tampoc s’han d’obviar factors com el consum responsable.

1. Centrar-se en aquelles variables que depenen d’un/a mateix/a i no angoixar-se per tot allò que queda fora del nostre abast.

2. Dialogar amb el nostre jo interior i tranquil·litzar-se repetint-se que és el moment de cuidar-se i que, tard o d’hora, tot això passarà, però fins que no passi, l’important és tenir cura de nosaltres mateixos i de les persones del nostre entorn.

3. Gaudir de la companyia del nostre grup bombolla. En cas que hi hagi criatures petites, procurarem transmetre alegria i optimisme. Els nostres fills i filles viuran aquestes festes tal i com nosaltres les visquem.

4. Malgrat les restriccions, no oblidar les tradicions així que hem de continuar fent el pessebre, decorant casa nostra, enviant postals o cantant nadales, per fer viure el Nadal de manera més agradable per tots/es aquells/es que estan amb nosaltres.

5. No descuidar les relacions socials i evitar aïllar-nos. És molt positiu que, malgrat les restriccions sanitàries, continuem aprofitant les oportunitats d’interacció amb els altres, encara que sigui a través de les pantalles. No hem d’oblidar que som éssers socials.

6. Fer una bona planificació dels àpats per no malbaratar el menjar i també comprar productes de temporada i de proximitat. Això també és aplicable a les joguines que podem comprar o regalar, fent una selecció de les opcions disponibles, triant les més segures i amb etiqueta de la CE.

7. Reduir el consum de plàstics, no només dels productes que comprem sinó també de bosses. Per això és molt recomanable portar sempre bosses de roba i, a l’hora de comprar joguines, buscar materials naturals o bé que portin pocs embolcalls per tal de generar el mínim de residus possible.

8. Reutilitzar els materials que tenim per casa per fer els guarniments de Nadal. Ara que la mascareta forma part del nostre vestuari, una idea pot ser fer mascaretes de cotó i regalar-les als nostres éssers estimats.

9. Fer les compres al comerç de barri. Els botiguers i botigueres necessiten el suport del veïnat després de les conseqüències econòmiques derivades pel tancament dels establiments durant el confinament i també les mesures més restrictives de la pandèmia. És per aquest motiu que el Nadal és una època clau perquè puguin sobreviure.

10. Comprar joguines que activin la creativitat, no sobrecarregar de regals els infants i triar opcions educatives. Pensem en el nostre paper com a educadors i educadores quan anem a fer els encàrrecs de Nadal: que les joguines activin la creativitat i la imaginació dels infants. També podem demanar als nostres fills i filles que incloguin a la seva carta regals per a la família i la casa per fomentar l’esperit de comunitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article