Els experts demanen mesures més contundents per Cap d’Any 

El Col·legi de Metges exigeix al Govern reduir “dràsticament” la mobilitat 


Dos de les veus més respectades en l’àmbit sanitari català han alçat la veu per exigir al Govern mesures més contundents per Cap d’Any, davant l’empitjorament dels indicadors de la pandèmia.

Per una banda, el president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha exigit al Govern mesures “més contundents i efectives” per reduir l'impacte de la pandèmia. “No ho entenc. El nombre de contagis i d'hospitalitzacions no para de créixer. Cal reduir contacte ja”, ha assenyalat Padrós en un missatge a les xarxes socials. “De cara al Cap d'Any demano reduir dràsticament la mobilitat i als ciutadans màxima responsabilitat”, ha indicat l’expert. “Encara hi som a temps. Les mesures s'han de prendre sí o sí. El contagis van pujant, els ingressos hospitalaris van pujant. I pot ser que la soca britànica corri per aquí. El Govern ha d'actuar”, ha afegit Padrós als micròfons de Rac1.

“Ja es veu que l'equilibri entre salut i economia s'està trencant. Si es trenca el sistema sanitari, ens trenquem tots. Estem amb unes xifres molt preocupants. El mes de gener pot ser catastròfic”, ha continuat en la seva reflexió.

També esperava un “enduriment” de les restriccions especialment per Cap d’Any el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla,  assenyalant que la siutació actual és “inestable”. El doctor ha afirmat que és probable que després del període de festes hi hagi un augment del nombre de casos i ha alertat que les dues properes setmanes seran “de molta tensió i molta atenció”. Segons el seu parer, la gent està sent “majoritàriament prudent” però ha afirmat que l'equilibri “és complicat”. D'altra banda, ha continuat exigint un sistema “sòlid” de rastreig, més enllà de si es fa a través d'una contractació o la gestió directa.

Sobre la campanya de vacunació, Trilla ha dit que cal tenir “molta prudència” i no ha descartat que es puguin repetir retards en el subministrament com el d'aquest dilluns. Per això, veu amb bons ulls l'estratègia de reservar les dues dosis que necessita cada persona un cop es reben i no posar més vacunes de la primera dosi i poder patir problemes de subministrament que compliquin la segona dosi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article