El Govern aprova el Pla estratègic de Serveis Socials 2020-2024

Es preveu augmentar progressivament el pressupost del sistema fins als 1.848,4 milions d’euros el 2025


El Govern ha aprovat aquest dimarts el Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024. El document vol ser el full de ruta “perquè el Sistema Català de Serveis Socials (SCSS) esdevingui més preventiu, proactiu, àgil, comunitari i universal”. 

Per això, es busca reformar el sistema per a preparar-lo pels reptes del futur i l'increment de la demanada social. El document va ser aprovat per unanimitat al Parlament en comissió i s’ha basat en un procés participatiu previ amb els agents implicats. Segons Meritxell Budó, portaveu del Govern i consellera de Presidència, el nou pla és fruit del “consens” entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el tercer sector, ens locals, agents econòmics i socials, i col·legis professionals. En aquest sentit, Budó ha destacat que tots els agents implicats “seguiran conjuntament el seu desplegament”.

El pla preveu augmentar progressivament el pressupost del sistema de serveis socials fins assolir els 1.848,4 milions d’euros l’any 2025, xifra que suposarà un increment de 917,7 milions d’euros.

Entre d’altres mesures, també busca actualitzar i flexibilitzar els models d’atenció a les persones i millorar el rol dels professionals, dotant-los de més i millors eines, a més d’incrementar-ne el nombre en més de 16.700 persones treballadores.

El pla, ha remarcat Budó, vol “acabar amb la percepció que els serveis socials només atenen la pobresa i l’exclusió, en tant que ofereixen suport davant les necessitats socials que poden travessar totes les persones en qualsevol moment de la vida”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article