Creació de la Taula Territorial de Ciutadania i Immigració de la Catalunya Central

Canvis en els barems de salut mental i discapacitat intel·lectual


El passat 27 de maig és va crear i presentar Taula Territorial de Ciutadania i Immigració de la Catalunya Central. Va ser a la Fundació Universitària del Bages de Manresa i va comptar amb la presència del Secretari per a la Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, i el director dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, Josep Gonzàlez-Cambray, que van explicar les actuacions del Govern en matèria d'immigració i els objectius de la taula territorial.

Les Taules Territorials, de les quals ja n'hi ha quatre, es un òrgan descentralitzat que ha de fomentar la gestió del processos de migració entre els ens locals, la societat civil i la Generalitat. És una de les mesures que preveu el Pacte Nacional per a la Immigració. A les taules hi ha d'haver una representació real en funció dels diferents agents i territoris concrets. Les Taules Territorials provenen de la Taula de Ciutadania i Immigració, que és l'òrgan que assesora al Govern en matèria d'immigració.

Canvien els barems per valorar les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental

El Consejo Territorial de la Dependencia, que es va reunir ahir, va acordar modificar els barems per mesurar el grau i el nivell de dependència per aquelles persones que es trobin diagnosticades de discapacitat intel·lectual o salut mental. Es tracta d'una vella reivindicació de les associacions que el Departament d'Acció Social i Ciutadania va recollir, i fruit del treball conjunta, s'ha assolit el canvi en aquestes barems.

Amb el canvi, el grau i el nivell de dependència tindrà present l'afectació física de la situació que produeix la dependència. Fins el moment del canvi, la valoració es referia a l'impediment mecànic per poder realitzar activitats diàries. Aquest fet, provocava que moltes persones en situació de discapacitat intel·lectual o diagnosticades de salut mental que són autonómes a nivell motor però no per a prendre algunes decisions, quedessin fora dels barems de valoració.

Carme Capdevila fa balanç de 15 anys de programes de suport a joves tutelats i extutelats

La Consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, fa balanç de 15 anys de programes de suport a joves tutelats i extutelats. Capdevila donarà a conèixer les ajudes que el Departament ofereix als joves majors de 16 anys amb problemes familiars i que persegueixen la voluntat de completar el projecte educatiu i procurin la inserció socio-laboral. La presentació serà el proper divendres 3 de juny a la Sala d'actes del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article