Els casos de violència contra persones LGTBI pugen un 25% el 2020

L'Observatori Contra l'Homofòbia recull 189 incidències, la xifra més alta dels últims cinc anys


L'Observatori Conta l'Homofòbia ha registrat 189 incidències contra persones del col·lectiu LGBTI al llarg del 2020. Segons ha denunciat l'entitat, es tracta d'un augment del 25% respecte a l'any anterior i és la xifra més alta de casos dels últims cinc anys de registre sistemàtic de situacions de violència. 

Segons es desprèn del seu registre, que l'entitat farà públic al detall en un informe el segon semestre del 2021, les agressions a la via pública continuen sent l'àmbit més destacat, tot i el confinament, encara que no perden presència les incidències a l'habitatge i a les xarxes socials. A més, també destaca l'augment de prop del 25% en les agressions a persones trans.

El president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha subratllat que cal un finançament “adequat i prioritari” a totes les entitats especialitzades que donen “una atenció vital” a les persones LGTBI. “Ha de ser una prioritat política”, ha insistit Rodríguez, que ha dit que calen més recursos perquè els serveis siguin “eficaços i efectius”.

També ha exigit a les institucions l'“immediat” desplegament de mecanismes legals com el reglament del procediment sancionador i l'aprovació de la llei estatal trans. L'estudi de l'estat de l'LGTBIfòbia a Catalunya el 2020 es publicarà durant el segon semestre del 2021.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article