La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics demana destinar a la primària els 19 milions d’euros anunciats per al rastreig

El col·lectiu reclama una auditoria pública del contracte a Ferrovial


La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics ha reclamat destinar els 19 milions d’euros anunciats per al nou sistema de rastreig a l'atenció primària. El col·lectiu ha criticat que la manca prèvia de finançament i l'augment de l'activitat per atendre la pandèmia està portant els CAP al “col·lapse total” en algunes zones. 

Així mateix, el col·lectiu ha reivindicat que la feina per a la que es va contractar Ferroser, filial de Ferrovial, es fa “de manera natural” als CAP i que en canvi el personal de Ferrovial no podia fer totes les taques en no tenir accés a les dades sanitàries dels pacients. La Plataforma ha reclamat una auditoria pública del contracte amb aquesta empresa i ha lamentat que el Govern no hagi fet “cap autocrítica” sobre aquest tema.

Des de la plataforma també han criticat que aquesta contractació és un exemple més “del resultat d'anys de model mercantilista i de polítiques enfocades a la mal anomenada convivència publicoprivada del sistema de salut”. “És important entendre que mentre no tinguem un sistema de salut de titularitat, gestió i provisió públiques, tindrem un sistema clientelar, corruptible, ineficient, que prioritza els beneficis privats a la salut del conjunt de la població”, ha manifestat en un comunicat.

La Plataforma ha reclamat també que s'incorporin els rastrejadors de Ferroser i del Departament de Salut a la borsa de treball de personal administratiu de l'Institut Català de la Salut (ICS) per a que desenvolupin tasques de rastreig o altres. A més, ha insistit en la necessitat de garantir EPI i tests per a tots els treballadors, obrir tots els CAP i recuperar les visites presencials en menys de 48 hores, així com la recuperació de tota l'activitat ajornada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article