La Marató de Donants de Sang es marca l'objectiu de les 10.000 donacions per remuntar les reserves després de Nadal

Les donacions es faran entre el 8 i el15 de gener als principals hospitals de Catalunya


La Marató de Donants de Sang s'allargarà del 8 al 15 de gener amb el repte d'arribar a les 10.000 donacions per remuntar les reserves, que cada Nadal cauen un 25% respecte als mesos anteriors. “Les donacions serveixen per malalts de tots tipus, també per malalts de Covid-19 que han arribat dèbils als hospitals, amb nivells baixos de ferro i han necessitat transfusions”, ha explicat el president del Banc de Sang i Teixits, Francesc Gòdia, que ha dit els mesos d'abril i maig el 15% de les donacions van servir per a aquesta finalitat.

La campanya ‘Donar sang és una altra pel·lícula’ s'ha presentat per primera vegada en una roda de premsa telemàtica conjunta els alcaldes de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. Les donacions es faran entre el 8 i el15 de gener als principals hospitals, així com altres punts de les ciutats. Caldrà reservar hora per evitar aglomeracions de donants.

La campanya ‘Donar sang és una altra pel·lícula’ estarà ambientada al cinema, es reservarà l'hora a través de la pàgina web com si fos una butaca al cinema i els donants disposaran de crispetes i seran rebuts per una catifa vermella. Durant la donació o al final, podran fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació. Al web també es podran veure durant la setmana diversos tràilers amb històries de la donació protagonitzades per donants i receptors. Les persones que vulguin, també poden fer-se un vídeo on expliquin la seva història i perquè decideixen fer-se donants de sang. 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el seu agraïment als donants voluntaris. Ho ha emmarcat a més a més en un “any excepcional” que ha obligat a fer esforços afegits per mantenir la logística que implica la donació, un “model d’èxit del sistema de salut basat en la solidaritat, la generositat i el bé comú”.

“No és difícil, és fàcil, no fa mal, tothom qui treballa per facilitar-ho, ho fa amb una cura extraordinària”, ha destacat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. “Que no tinguin recança, que no tinguin por”, ha reblat a les persones que dubten.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article