La Creu Roja reforça els operatius d’atenció a les persones sense sostre davant l’onada de fred

L'entitat habilita albergs en una vintena de municipis catalans amb més de 200 places


La Creu Roja reforça els operatius d'emergència i habilita albergs per allotjar persones sense sostre davant l'onada de fred. En concret, s'han habilitat albergs a Barcelona, Terrassa, Sabadell, Sitges, Castelldefels, Molins de Rei, Mataró, Sant Celoni, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Figueres i Tarragona, amb una capacitat total de 237 places.

Així mateix, s'han reforçat equipaments ja activats arran de la Covid-19, ja sigui ampliant les places disponibles o l'horari d'obertura, per donar resposta davant del fred. A més, també s'han desplegat les Unitats d'Emergència Social (UES) a diversos municipis per proporcionar avituallament i informar les persones que viuen al carrer sobre els recursos on pernoctar. Aquestes actuacions es coordinen amb els ajuntaments, la Generalitat i serveis d'emergència.

L'entitat ha recordat en un comunicat que la davallada de temperatures no només afecta les persones que dormen al ras, sinó que afecta també de manera estructural persones que es troben en situació de pobresa energètica. En aquest sentit, durant el 2020, la Creu Roja ha atès 2.195 persones a Catalunya per qüestions relacionades amb la pobresa energètica, xifra que representa un augment del 6% respecte l'any anterior. En total, des de principis del 2020 s'han dut a terme 3.057 intervencions en aquest àmbit.

Enguany, l'organització ha repartit kits d'eficiència energètica a 751 persones i 781 han rebut ajudes a l'hora de fer els pagaments de subministraments bàsics.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article