Sis de cada deu ciutadans creu que haurien calgut mesures més estrictes contra la Covid-19

Només un 7,6% de la ciutadania desconfia de la vacuna, segons el CIS


Un 59,2% de la ciutadania de l’Estat espanyol considera que les administracions haurien d'haver adoptat mesures més estrictes que les que s'han adoptat fins ara per lluitar contra el coronavirus, segons recull aquest dijous un baròmetre especial del CIS sobre la pandèmia i els seus efectes. Un 25,8% considera que s'han pres les necessàries, i només el 2,1% creu que no s'havien d'haver adoptat mesures que limitin les llibertats. L'estudi també posa de manifest que un 7,6% dels ciutadans no confia en la vacuna, en la rapidesa amb la què s'ha fabricat o dubta de la seva eficàcia. En canvi un 65,2% pensa que la vacuna permetrà reprendre la vida anterior a la pandèmia.

Al baròmetre del mes de desembre un 28% de les persones enquestades afirmava que no estava disposat a vacunar-se de manera immediata quan arribés la vacuna, tot i que les dades no són equiparables perquè en aquesta ocasió la pregunta se centra només en la confiança en la vacuna com a mecanisme per a un retorn a la normalitat, i no en la disposició dels ciutadans a posar-se-la.

Segons l'enquesta que s'ha publicat aquest dijous, a més del 7,6% de la ciutadania que directament no confia en la vacuna, un 10,4% creu que encara ha de passar temps perquè torni la normalitat i es vegin els seus efectes, i un 3,9% creu que la normalitat no tornarà fins que no s'hagi vacunat tota la població i hi hagi una situació d'immunitat total. A més, un 1,9% considera que caldrà seguir adoptant mesures, i un 7,4% considera que després dels canvis que s'han hagut de fer la vida no tornarà a ser igual malgrat la vacunació.

En tot cas, gairebé la meitat de la ciutadania, un 47,6%, creu que un cop iniciada la vacunació podrà tornar a fer tot el que feia abans de la pandèmia. Un 17,1% dubta, un 25,1% creu que de moment no serà possible i un 9,7% pensa que definitivament no podrà tornar a fer el mateix. En aquests dos grups que pensen que no tornaran a la normalitat de moment o mai és on es registra un percentatge més elevat de persones que no confien en la vacuna, que ascendeix al 21,9%.

Segons l'estudi, un 6,7% de les persones enquestades assegura que ja ha passat el coronavirus, un 33,7% algun familiar i un 47,4% algun amic. Un 77,8% assegura que la pandèmia ha suposat una reducció de les seves relacions socials i familiars.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article