Argimon preveu començar amb els cribratges d'automostra a les farmàcies en un mes

“No podem fer una altra tancada de cinc setmanes; potser sí que serà necessària, però ara no la podem fer”, afirma


El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon preveu començar amb els cribratges d'automostra a les farmàcies en un mes, a partir de finals de gener. En declaracions a TV3, ha explicat que primer cal testar els mestres i els metges després de les vacances de Nadal. Precisament, el fet que aquestes PCR siguin d'automostra permetrà alliberar personal per a la vacunació i per atendre nous casos. 

Pel que fa al retorn escolar, ha indicat que les vacances s'haguessin pogut allargar quatre o cinc dies més, però mai s'hauria plantejat un retorn virtual. Argimon ha recordat que al setembre també hi havia veus que demanaven no obrir els centres escolars, però el primer trimestre va funcionar bé malgrat la segona onada, amb dades epidemiològiques pitjors que les actuals. En demanar-li si les mesures actuals es podrien allargar més dies, ha indicat que no es pot descartar res, i ha recordat que les noves restriccions no es prenen per invertir la corba, sinó per frenar l'increment de casos constant.

El secretari ha indicat que el creixement és lent però sostingut, i ha constatat que altres regions com Madrid estan creixent d'una manera que fa pensar que acabarà sent exponencial. “Nosaltres encara no estem en aquest situació, però no som una illa i és d'esperar que això ens pugui arribar”, ha dit.

Ritme de vacunació

Sobre el ritme de vacunació, ha explicat que ara s'estan administrant dosis els set dies de la setmana, amb menys intensitat els caps de setmana. Argimon ha assumit els desajustos logístics que s'han produït, i ha indicat que els equips de vacunació es lligaran més a l'estructura assistencial. Ara bé, també ha subratllat que el repte és molt complex, que és una “carrera de fons” i que hi ha “molt nerviosisme”.

Catalunya rebrà 5.800 dosis de la vacuna de Moderna la setmana vinent, després estarà una setmana sense rebre'n i després en tornaran a arribar 5.800 més. Cap a mitjans de febrer arribaran la resta de dosis fins a 98.000. La vacuna ve en vials de 10, no de 5 com la de Phizer, i un cop descongelada no es pot moure a un altre lloc.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article