Barcelona allotja una trentena de persones sense llar al pavelló de la Fira arran de l’onada de fred

El dispositiu està gestionat pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona i la Creu Roja


Barcelona ha allotjat un total de 33 persones sense llar al pavelló de la Fira la nit passada. Amb el descens de la temperatura, l'Ajuntament va optar per reobrir el pavelló, que ja era buit, i allotjar temporalment persones que són al carrer. La nit de dissabte van dormir-hi 18 persones i la de diumenge, 33.

Al dispositiu, gestionat pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i la Creu Roja, també s'ha ofert a aquestes persones sopar i esmorzar així com la possibilitat d'higiene i atenció sanitària i social. El pavelló, amb 100 places, ha reobert com a dispositiu d'emergència davant de l'acumulació de fenòmens meteorològics adversos i, per tant, és temporal.

L'espai de la Fira havia quedat buit ja que les persones que hi han estat allotjades durant mesos van ser traslladades a finals de l'any passat a equipaments més petits i en millors condicions en altres llocs de la ciutat.

En total, Barcelona compta amb 2.900 places per a persones sense sostre. D'aquestes, 100 ja es van habilitar a finals de novembre en la fase preventiva de l'Operació Fred. Unes altres 100 són les que s'han habilitat ara a la Fira davant la baixada de la temperatura, de les quals només se n'han ocupat 33. Fonts municipals asseguren que hi ha marge i places per acollir més persones si cal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article