Ser.Gi debat entorn la diversitat dels mitjans de comunicació

Debat obert sobre la immigració dels anys seixanta


Avui a partir de els set de la tarda al pati de la Diputació de Girona, la Fundació Ser.Gi ha organitzat una conferència del periodista Carles Solà, director del programa ‘Tot un món’ de TV3. Carles Solà analitzarà el paper que juguen els mitjans de comunicació en la percepció de la immigració per part de la opinió pública, i explicarà la feina que es fa des dels mitjans públics per normalitzar la presència dels immigrants i de la diversitat cultural.

"Tot un món", que s'emet els dissabtes i diumenges al migdia, aborda els aspectes relacionats amb la immigració i les diverses cultures i religions que conviuen a Catalunya, i ho fa des de les experiències dels immigrants i de les persones que hi estan en contacte.  Carles Solà és membre de la Mesa per la Diversitat en l’Audiovisual, organisme del Consell de l'Audiovisual de Catalunya que vetlla per la presència multicultural i la diversitat en els mitjans audiovisuals de Catalunya. També forma part de la Comissió per la Diversitat a TV3, que es va crear el 2006 per impulsar la diversitat cultural i social en aquesta empresa i en la seva graella, amb programes com ‘Un lloc estrany’ o ‘Karakia’.

El tren de la memòria a "Girona Intercultural"

El passat divendres 28 de maig va tenir lloc al Musue del Cinema de Girona el passi de la pel·lícula El tren de la memoria de Marta Arribas i Ana Pérez. El documental aborda el fenomen migratori  a l'Estat Espanyol durant els anys seixanta  des de l'optica de les persones emmigrades a Europa.

Després de la projecció, Juan Chacón, que apareix al documental, i Lydia Paredes, treballadora de la Fundació SER.GI i filla d'una família que va emigrar, van explicar les seves experiències personals i van obrir el debat. Chacón va afirmar que veu molts paral·lelismes entre la situació que ells van haver de patir i la que es troben els immigrants que han arribat els darrers anys a casa nostra.

Ara demanen un cert reconeixement de la seva aportació a la transició que va fer el país, i no només des del punt de vista econòmic, sinó que també des del polític. Molts d'ells van descobrir les llibertats polítiques de que gaudia Europa, i van fer nombroses accions de protesta contra el règim dictatorial espanyols.

Podeu consultar el programa de Girona Intercultural 2010.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article